Jääkarhu on uskomattoman kaunis ja kiehtova eläin.

720 kiloa painava jääkarhu on maailman suurin maapeto, jonka elimistö on sopeutunut elämään maapallon kylmimmillä seuduilla.

Jääkarhun paksu vaalea turkki hylkii vettä ja sulautuu hyvin arktiseen ympäristöön. Jääkarhun isot tassut taas toimivat sekä lumikenkinä että uimaräpylöinä. Tassujen alla kasvaa karvaa, joka suojaa karhua kylmyydeltä.

Kannibalismia kylmyydessä

Jääkarhulla ei ole luonnollisia vihollisia. Se ei pelkää ihmistä ja hallitsee artktisia alueita kovalla otteella.

Hylkeellä ei ole mahdollisuuksia selviytyä, jos jääkarhu on kintereillä. Peto haistaa hylkeet kaukaa ja iskee juuri silloin, kun hylje nousee hengittämään.

Jos jääkarhu on riittävän nälkäinen, se voi syödä myös oman lajinsa poikasia. Mutta ensin sen pitää selvitä poikasen emosta, mikä ei ole ollenkaan helppo juttu.

Jääkarhunaaras on nimittäin erittäin suojeleva em, ja se hyökkää armotta kaikkien päälle, jotka uhkaavat sen jälkikasvua