Suomen luonnossa on myös salaisuuksina pysyneitä tai pidettyjä paikkoja. Kokosimme viisi erikoista, jollaista ei uskoisi kohtaavansa keskellä metsiämme.

1. Kauhua herättävä paholaiskivellä on omituinen kyky

 

 

 

 

Kivi on täynnä kummallisia koloja, joista muodostuvat valtavat kasvot. Sanotaan, että maahiset ovat kaivertaneet sen. Kovalla pohjoistuulella tämä merkillinen kivi huutaa, kuin urut soisivat, kun tuuli puhaltaa sen onkaloihin. Kiveä on pelätty ja palvottu. Saarelle ei ole uskallettu mennä ja jos on, niin kivelle on viety uhri.

2. Talonkokoinen lohkare uhkaa painovoimaa

 

 

 

 

Kummakivi on nimensä veroinen. Se on lohkare, joka on jäänyt keikkumaan jäätikön pyöristämälle kalliolle. Paikka on noteerattu ulkomaita myöten ja sen syntytapa jaksaa ihmetyttää kerta toisensa jälkeen.

3. Tässä luolassa uhkuu äitiluonnon naiseus

 

 

 

 

Ei tarvitse kovinkaan kaksimielistä ajattelua, että keksii, miltä Kirkkonummella sijaitseva Högbergetin luola näyttää. Luola on syntynyt kun jääkauden sulamisvedet ovat huuhtoutuneet valtavalla paineella kallionrakoon.

4. Jäätaidetta, johon ei pysty yksikään ihminen

 

 

 

 

Kammarimäen jääluola ei näytä kesällä kovin ihmeelliseltä, mutta talvi ja pakkanen loihtivat siitä epätodellisen kauniin paikan. Veden liike pysähtyy ja näyttää kuin jää valuisi mattoina ja puikkoina. Sadat ihmiset kulkevat paikan ohi joka päivä tietämättä, mitä aivan lähellä odottaisi.

5. Outo lähde pulppuaa luita ja verenpunaista vettä

 

 

 

 

Levänluhdassa on lähde, joka on kuuluisa siitä, että sen vesi muuttuu joka kevät verenpunaiseksi. Lähteen myös kerrotaan pulpunneen luita ikiajat. Kumpikin tarina on totta. Verenpunainen väri johtuu rautapitoisesta vedestä. Luut ovat peräisin lähteen paikalla olleeseen pieneen järveen haudatuista ihmisistä.