Aasiannorsu (Elaphas maximus) on hieman pienempi kuin sen afrikkalaiset sukulaiset.

Aasialaisen ja afrikkalaisen norsun kokoeron lisäksi aasiannorsulla on pienemmät korvat ja ainoastaan uroksilla on suuret syöksyhampaat.

Useilla seuduilla Aasiassa norsua pidetään pyhänä eläimenä, mutta silti aasiannorsun asema on uhattuna turismin ja kasvavan väestömäärän vuoksi.