Nopeilla autoilla karkuun huristelevia rosvoja on vaikeaa saada kiinni. Abu Dhabin poliisi on saanut apuvälineen, joka helpottaa tehtävää.

 

 

Abu Dhabin poliisi on turvautunut viritettyyn Lykan Hypersport -autoon taistelussa rikollisia vastaan.

 

Lykan Hypersport on libanonilaisyrityksen hulppea superauto. Siinä on 3,7 litran moottori ja 720 hevosvoimaa, ja sen huippunopeus on 385 kilometriä tunnissa. Auto kuuluu siis kaikkein nopeimpien katuautojen joukkoon. Nyt tästä supermallista valmistetulla poliisiautolla ajetaan rosvoja takaa Abu Dhabissa.

Auto tunnistaa kasvot

Poliisiautossa riittää hevosvoimien lisäksi muutakin ihmeteltävää, sillä siihen on asennettu kamerat, jotka kuvaavat karkuun päässeidenkin autojen rekisterikilvet. Laitteilla voidaan myös tunnistaa kuljettajan ja muiden autossa olijoiden kasvot.

 

Skannaa kaikki autot

Auton erikoisvarusteista vastaa Ekin-yritys, jonka mukaan rekisterikilpien ja kasvojen kuvaus onnistuu silloinkin, kun poliisiauto ajaa melkein huippunopeuttaan. Järjestelmä skannaa kaikki sen kantaman sisällä liikkuvat autot. Kameran pystyy kuvaamaan 180 asteen vyöhykkeen auton edessä.

Kaikki tiedot tallentuvat auton tietokoneen kiintolevylle, mutta ne siirretään oitis myös valvontakeskukseen, jossa asiantuntijat analysoivat kerättyjä tietoja. Järjestelmä tallentaa GPS:n avulla myös kuvien ottopaikat.

Etulampuissa timantit

Investointi ei ole aivan ilmainen Abu Dhabin poliisille. Lykan Hypersport maksaa 3,4 miljoonaa dollaria, ja se on kolmanneksi kallein koskaan valmistettu auto. Osa hinnasta selittyy auton koristelulla. Muun muassa etulampuissa on 420 timanttia.


Superautosta on saatavilla myös siviiliversio.

Uudesta hankinnasta huolimatta Abu Dhabi jää toiseksi, kun sitä verrataan Dubaihin. Siellä poliisilla on käytössään Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador ja Ferrari FF.