Aikatunnelia etsimässä

Japanilaisfyysikko on kehittänyt menetelmän
löytääkseen madonreikiä - mikäli niitä on.

Tieteiselokuvista tuttujen, avaruuden niin sanottujen madonreikien olemassaolo on vihdoinkin todistettavissa, uskoo ainakin japanilainen fyysikko Fumio Abe Nagoyan yliopistosta.

Hänen mukaansa sellaisten reikien läheisyydessä esineet nimittäin vaikuttavat todellista suuremmilta. Aivan kuin niitä katsoisi vahvojen suurentavien silmälasien läpi.

Aben teoriaan uskovien on siis vain pidettävä silmällä tähtiä, jotka näyttävät yhtäkkiä kasvavan radallaan.

Madonreikiä on olemassa ainakin Einsteinin suhteellisuusteorian mukaan. Niiden kohdalla aika-avaruus on niin kaareutunut, että tuleva ja mennyt kohtaavat toisensa. Madonreikien välinen tunneli mahdollistaisikin aikamatkailun nykyajan, tulevaisuuden ja menneisyyden välillä.

Toistaiseksi yhtään madonreikää ei ole vielä löydetty eikä niiden olemassaoloa todistettu. Itse asiassa laskelmien mukaan aikatunneli oletettavasti romahtaisi niin pian, että tulevaisuuteen matkaaminen olisi mahdotonta.

Toisaalta voisi myös toteutua toinen fyysikkojen teoreettinen rakennelma. Se on niin sanotuksi negatiiviseksi energiaksi muokattava painovoiman vastavoima, negatiivinen massa. Jos se syntyisi, voisi syntyä kestävä madonreikä.