Perkolaattorissa kahvia tuli helposti keitettyä liian kauan, ja varhaisista kahvikoneista jäi helposti sakkaa kupin pohjalle. Entä sitten jälkimaku? Siitä saattoi päästä eroon suodattamalla kahvin kangaspussissa, mutta sehän oli hankala puhdistaa kahvinjuonnin jälkeen.

Dresdeniläistä perheenemäntää, 35-vuotiasta Melitta Bentziä harmitti, kun ei hän koskaan saanut kahvista sellaista kuin halusi. Kahvin valmistuksen piti olla myös käytännöllistä, sillä kahvia kului päivittäin melkoiset määrät. Hän alkoi tehdä erilaisia kokeiluja, ja eräänä päivänä vuonna 1908 hän keksi ratkaisun. Hän otti palasen poikansa imupaperia ja rullasi sen tötteröksi. Sen hän asetti vanhaan kuparivuokaan, jonka pohjaan hän oli tehnyt reikiä, ja sitten Melitta valmisti ensimmäisen kupillisen suodatinkahvia – eikä pohjalle jäänyt yhtään poroja.

Melitta Bentz keksi sittemmin, miten suodatinpaperi taiteltiin oikein, ja sitten hän aloitti sen tuotannon. Nykyään yrityksessä on 3 600 työntekijää. Suodatin loi aivan uuden tavan nauttia kahvia, ja nykyään tämä tapa onkin suosituimpia Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.