Yleensä tietoisuuden ja loogisen päättelykyvyn arvellaan kohottavan ihmisen eläinten yläpuolelle. Näissä videoissa eläimet todistavat omistavansa molemmat.

 

 
Eläimet muistuttavat ihmistä yllättävän paljon. Simpanssit ovat tietoisia itsestään, ne ajattelevat loogisesti ja oppivat kieltä.

Aina, kun jokin piirre nimetään vain ihmisille ominaiseksi, osoittautuu, että se löytyy eläimiltäkin. Ihmisen eläimistä erottavaa pientä piirrettä etsitään yhä.

 

Jotkin eläimet ovat tietoisia itsestään

Nokkela testi paljastaa, onko eläin tietoinen itsestään. Kokeessa nukutetulle eläimelle tehdään otsaan mauton ja hajuton merkki.

Kun ”uhri” herää, se asetetaan peilin eteen. Jos se tutkii peilikuvaansa tarkkaan ja yrittää hieroa merkkiä pois, oletetaan, että se on tietoinen itsestään ja sillä on käsitys siitä, miltä maailman pitäisi näyttää.

Ihmisapinat, harakat ja delfiinit ovat läpäisseet testin, josta ihmislapsi selviää vasta yli 15 kuukauden ikäisenä.

Mustavaris on kekseliäs

Monet eläimet ovat myös taitavia ratkomaan ongelmia. Hiljattain tehdyssä kokeessa mustavarikset osoittivat ällistyttävää kekseliäisyyttä.

Linnuille näytettiin astia, jossa oli vettä ja toukka. Astia oli niin syvä ja kapea, etteivät linnut yltäneet toukkaan. Astian vieressä oli kasa kiviä. Linnut alkoivat aikailematta täyttää astiaa kivillä niin, että vedenpinta vähitellen kohosi ja toukka tuli niiden nokkien ulottuville.