Ajat autoa ja edessäsi on rekka. Suuren möhkäleen ohittaminen ei kuitenkaan tällä kertaa ole mahdotonta, sillä sen perässä on näyttö, joka välittää rekan edessä aukeavan näkymän. Samsungin tekniikkaa on jo testattu Argentiinassa.

 

 
Samsungin Safety Truck -rekka välittää takana tuleville näkymän rekan edestä. Näyttö lisää turvallisuutta ohitustilanteissa.

Samsung kiinnittää huomion rekan ohitustilanteeseen

Tilanne on tuttu kaikille: tien tukkii rekka, mutta sen ohi ei vain pääse. Rekka ajaa hitaasti, ja sen pakokaasut tunkeutuvat autoon. Useimmat kuljettajat ohjaavat hieman vasemmalle ja yrittävät nähdä, onnistuuko ohittaminen. Kokonaiskuvan saaminen on kuitenkin vaikeaa.

Siksi Samsung on kehittänyt uuden tekniikan, Safety Truckin, jnoka on määrä parantaa turvallisuutta ohitustilanteissa.

 

Rekkaan asennettiin langaton kamera ja näyttö

Safety Truckin tekniikka on yksinkertainen: rekan nokkaan asennetaan langaton kamera, joka kuvaa rekkakuskin näkökentän. Kamera lähettää kuvan neljään rekan perään asennettuun näyttöön.

Rekan takana tulevan auton kuljettaja voi nyt seurata, mitä rekan edessä tiellä tapahtuu. Näin ohittaminen on entistä huomattavasti turvallisempaa. Kameralla voi kuvata pimeässäkin, joten se toimii yölläkin.

Samsung on testannut tekniikkaa Argentiinassa, jossa lähes joka tunti joku menettää henkensä liikenteessä.

Vihreää rekkaa kehitetään

Liikennelaboratorioissa on kehitteillä muitakin uudistuksia kuin nyt esitelty läpinäkyvä rekka. Vihreä rekka, jonka renkaissa on moottorit, hybriditekniikka ja hukkalämmön talteenotto ovat keksintöjä, joita käytetään tulevaisuuden liikenneratkaisuissa.