Pian kuka tahansa pääsee kiitämään puoli metriä maanpinnan yläpuolella kuin Tähtien sodan sankari konsanaan, sillä lentävä moottoripyörä, hoverbike, on nyt keksitty.

 

 
 
Hoverbiken on määrä valmiina pystyä kantamaan sekä kuljettajan että ison kasan raskaita varusteita.

 

Brittiläinen Malloy Aeronautics -yritys kehittää parhaillaan lentävää moottoripyörää eli hoverbikea Yhdysvaltojen puolustusvoimille. Muutaman vuoden kuluttua sotilaat pystyvät kuljettamaan varusteita paikkoihin, joihin helikopterilla ei pääse.

 

Malloy Aeronauticsin hoverbike on prototyyppi, joka pystyy tällä hetkellä kannattelemaan yhtä himistä puoli metriä maanpinnan yläpuolella enintään 45 minuutin ajan.

Hoverbike leijuu neljän roottorin ja voimakkaan moottorin varassa

Lentävä moottoripyörä on varustettu neljällä roottorilla, jotka on turvallisuussyistä suljettu kehyksen sisään.

Kehyksen ydin on vaahtomuovia, joka on päällystetty hiilikuidulla ja vahvistettu kevlarilla.

Näin hoverbike lentää:

  • Lentäjä ohjaa hoverbikeaan samalla tavalla kuin moottoripyörää. Oikean käden ulottuvilla on kaasukahva, jolla säädetään roottorien pyörimisnoeputta ja saadaan ajopeli kohoamaan ilmaan. Vasemmalla kädellä saadaan hoverbike kulkemaan eteenpäin tai peruuttamaan. Ajopeli käätyy, kun ohjaustakoa käännetään oikealle tai vasemmalle.
  • Hoverbiken 1 170 kuutiosenttimetrin nelitahtimoottorin arvioidaan pystyvän kuljettamaan ilmassa noin 130 kiloa enintään 45 minuuttia korkeintaan 148 kilometrin päähän.