Talitiainen päätti valita helpon talven pakkasessa värjöttelemisen sijaan viettämällä sen trooppisissa olosuhteissa Joensuun Botaniassa. Herkullisen värikkäinä välipaloina ovat olleet Stratfordista tuodut perhoset.

Talitiainen Botaniassa.

 

 

Mistä on kyse?

  • Titityy kaikuu Joensuun kasvitieteellisessä puutarhassa.
  • Talitiainen on opettanut ääntelyään papukaijoille.

Joensuun kasvitieteelliseen puutarhaan Botaniaan tupsahti syksyllä yllätysasukas katon tuuletusluukkujen kautta. Koiraspuolinen talitiainen on nyt elänyt talven leppeän lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa trooppisella osastolla.

Talitiainen kävi jo kesällä syömässä Englannin Stratfordista tuotuja perhosiamme.

– Vilma Lehtovaara

Keväisen heleä titityy alkoi kajahdella palmujen katveessa jo tammikuun lopussa ja on hämmästyttänyt asiakkaita.

– Talitiainen kävi kesällä syömässä Englannin Stratfordista tuotuja perhosiamme ja tuli sitten uudestaan syksyllä. Sitten säät kylmenivät niin paljon, ettemme voineet enää avata luukkuja, ja tiainen jäi tänne, kertoo toiminnanjohtaja Vilma Lehtovaara.

Perhosten syöminen on saatu kuriin rajaamalla tiaisen elinympäristö kauemmas perhoshuoneesta. Botanian työntekijät ovat ruokkineet tyytyväisen oloista lintua siemenillä.

 

Talitiainen Botaniassa.

 

 

Mahdollisuus ulkoelämään, jos enää kelpaa

Talitiainen pääsee ulkoilmaan taas säiden lämmettyä, kun tuuletusluukut avataan. Mahdollista kuitenkin on, että lintu palaa jälleen puutarhaan, koska on sen kodikseen ottanut.

Titityy on kaikunut niin ahkeraan kasvihuoneessa, että kolme papukaijaa on jo oppinut matkimaan tiaista. Kultatöyhtökakadu Juuso on ehtinyt hämmästyttää v-alkuisilla sanoillaan, joten uutta ihmeteltävää tuonee titityy karkean kiroilun lomassa.