Earth Hour -tulishow Venäjällä © WWF-Russia

 

 

Maailman suurinta ilmastotapahtumaa, WWF:n Earth Houria, vietettiin eilen jo kymmenettä kertaa. Suuri joukko ihmisiä, yhteisöjä, yrityksiä ja maamerkkejä näytti valomerkin ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot tunniksi.

Mukana oli yhteensä ennätykselliset 178 maata ja maantieteellistä aluetta. Tapahtumaan osallistui yli 400 maailmankuulua maamerkkiä, kuten Sydneyn oopperatalo, Eiffel-torni, Big Ben ja Empire State Building. Valoja sammutettiin kaikissa seitsemässä maanosassa, ja jopa kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla. 

Pariisin ilmastokokouksen jälkimaininkeihin ajoittunut Earth Hour lähetti maailman päättäjille vahvan visuaalisen viestin.

”Tämän vuoden Earth Hour muistutti päättäjiä siitä, että Pariisissa sovittu ilmastosopimus vaatii energiamurroksen. Fossiilitalouden aika on ohi, ja nyt on satsattava uusiutuvaan energiaan. Ilmasto- ja energiapolitiikalla ei ole varaa jäädä paperidiplomatiaksi”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Suomessa vietettiin ilmastoystävällisiä illallisia

Suomessa Earth Houria vietettiin teemalla Maailman suurin kynttiläillallinen, mikä innoitti niin yksityiset ihmiset kuin ravintolatkin kattamaan pöytään ilmastoystävällistä ruokaa. Mukaan ilmoittautui sata ravintolaa ja kahvilaa ympäri Suomen.

Earth Houriin osallistui Suomessa myös kymmeniä kaupunkeja, satakunta koulua ja oppilaitosta sekä satoja yrityksiä ja yhteisöjä. Earth Hour -aiheisia tapahtumia ilmoitettiin kampanjasivustolle yli 500. Kaikki ilmoitetut tapahtumat löytyvät osoitteesta www.earthhour.fi/tapahtumat.

Earth Hour 2016 numeroina (arviot 20.3. mennessä kerätyistä tiedoista):

  • mukana yhteensä 178 maata ja maantieteellistä aluetta
  • yli 6 600 kampanjasivustoilla ilmoitettua tapahtumaa
  • yli miljoona yksittäistä ilmastonmuutosta hillitsevää tekoa, kuten paikallisia ruohonjuuritason hankkeita, ilmastovetoomuksia ja -lakialoitteita sekä viestintäkampanjoita.
  • valot sammuivat yli 400 maamerkistä, kuten Sydneyn oopperatalo (Sydney), Big Ben (Lontoo), Tokyo Tower (Tokio), Empire State Building (New York), Marina Bay Sands Hotel (Singapore) ja Eiffel-torni (Pariisi).
  • Earth Hourin virallisia tunnisteita käytettiin yli 2,5 miljardia kertaa sosiaalisessa mediassa kuluneella viikolla.