Sosiaalisessa mediassa on käyty vilkasta ja osin myös kiivasta keskustelua Aulangon vanhojen puiden karsimisesta hotellin ja tenniskenttien väliseltä alueelta. Kaupungin rakennusvalvonta tutustuu tiistaina puistoon selvittääkseen onko puiston kiinteiden rakennelmien teko aloitettu ilman luvan laillistumista.

Kiipeilytelineitä vanhoissa puissa

 

Maanantaina kiipelypuistoa oli rakentamassa yhdeksän saksalaista asentajaan.

Kiipeilypuiston rakentaminen Hämeenlinnan Aulangolle on herättänyt närää kaupunkilaisissa, kun järeän ja vanhan puuston oksia on karsittu kiipeilytelineiden ja muiden rakennelmien vuoksi.

HugoParkin rakennustyöt on aloitettu mahdollisesti osin ilman laillista lupaa.

– Sirkku Malviala

– Kiipeilypuisto on saanut luvan huhtikuun alussa, mutta osin päätöksessä on valitusaikaa huhtikuun 19:een asti, kertoo Hämeenlinnan rakennusvalvontapäällikkö Sirkku Malviala. HugoParkin rakennustyöt on aloitettu mahdollisesti osin ilman laillista lupaa.

Malvialan mukaan kaupunki on myöntänyt tilapäisen luvan myyntikojulle, jonka rakentamista ei ole vielä aloitettu ja lisäksi on myönnetty lupa kolmen huonokuntoisen puun kaatamiseen.

– Rataa ei voi ottaa käyttöön ennen kuin lupa on lainvoimainen. Lupa on myönnetty kiipeilyalueelle, ei yksittäisille laitteille puussa, niin miissä vaiheessa tulkitaan se, että rakennustyöt ovat alkaneet ja mitkä ovat niitä töitä, mitä voi tehdä ilman lupaa.

– Esimerkiksi jos poistetaan oksia puista, niin se ei vaadi lupaa. Toisaalta taas ne laitteet ja oksat liittyvät alueen rakentamiseen, niin kyllä se varmaan näinkin pitäisi tulkita, että se rakennustyöt on aloitettu ilman lupaa.

Sirkku Malviala muistuttaa, että tähän ei ole kuitenkaan yksiselitteistä vastausta, mutta Hämeenlinnan rakennusvalvonta aikoo tutustua tiistaina kiipelypuiston tilanteeseen paikan päällä.

Kymmenentuhatta kävijää vuodessa

Näyttävä ja suurehko kiipelypuisto rakentuu Aulangon hotellin ja tenniskenttien väliseen puistoon Aulangontien varteen. Kiipeilypuiston vuositavoitteena on saada kymmentätuhatta käyttäjää, sanoo HugoPark Aulangon toimitusjohtaja Teemu Kukko.

Kukko myöntää kuulleensa, että asiasta on keskusteltu. Häneen ei kukaan ole kuitenkaan ottanut suoraan yhteyttä.

–  Mitä olen kuullu on ollut positiivista, että saadaan toimintaa Aulangolle.

Saadaan Aulanko ihmisten virkistyspaikaksi ja toimintaa tänne, niin siitä hyötyy kaikkia.

– Teemu Kukko

Puiden ja oksien karsiminen ei Kukon mukaan pilaa Aulankoa. Päinvastoin kuivien oksien karsimista olisi pitänyt tehdä jo paljon aikaisemmin, koska se on vain hyväksi puille, Kukko sanoo.

HugoPark Aulangon toimitusjohtaja Teemu Kukko sanoo, että hämeenlinnalaisten kohina asian ympärillä on ihan turhaa.

–  Saadaan Aulanko ihmisten virkistyspaikaksi ja toimintaa tänne, niin siitä hyötyy kaikkia.

HugoPark Aulangon on määrä avautua vappuna. Hämeenlinnassa on entuudestaan kiipeilypuisto Ahvenistolla.