Deepwater Horizonin öljyvuoto yhteydessä delfiinien kuolemiin
 
 

 

University of Illinois Urbana-Champaignissa tutkijat ovat yhdistäneet pullonokkadelfiinien epätavalliset kuolemat Louisianan rannikolla, Missisipissä ja Alabamassa, 2010 vuonna tapahtuneeseen Deepwater Horizonin öljyvuotoon. Hiljattain julkaistuissa tutkimuksissa DAO:ssa (Diseases of Aquatic Organisms), tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että vahinkoalueella olevien delfiinien sikiöt ja vastasyntyneet poikaset kuolivat todennäköisemmin, kuin ne delfiinit, jotka olivat alueen ulkopuolella.

 

null

 

Helmikuusta 2010 joulukuuhun 2013, tutkijat vertasivat vahinkoalueella olevia delfiinejä vahinkoalueen ulkopuolisiin delfiineihin. He huomasivat, että delfiinit olivat paljon pienempiä öljyvuotovyöhykkeellä. Ikään kuin ne olisivat olleet ennenaikaisia sikiöitä tai hyvin nuoria vastasyntyneitä.

Tutkimuksissa havaittiin, että tutkituista delfiineistä jopa 88 prosentilla näytti olevan jonkinlainen poikkeavuus keuhkoissa. 87 prosentilla osoittautui merkkejä sikiön kehityshäiriöistä ja 60 prosenttia olivat altistuneet kohdussa infektiolle. Tutkijat ovat etsineet myös muita ominaisuuksia, jotka saattaisivat viitata öljylle altistumiselle.