Kevät etenee ja Hämeen ainoa satelliittisääksi Ilpo on asettunut pesäpaikalleen Renkoon. Lintu talvehti Länsi-Afrikassa Guinean rannikolla edellisvuoden tapaan.

Juhani Koivu suolla

 

Sääksi-säätiön toiminnanjohtaja Juhani Koivu arvioi, että Ilpo saattaa löytää uuden puolison vasta loppukesästä.

 

Ilpo-sääksi menetti viime vuonna Helenaksi nimetyn puolisonsa ja etsii parhaillaan uutta kumppania. Sääksi-säätiön toiminnanjohtaja Juhani Koivu kertoo, että vapailla markkinoilla oleva Ilpo on nyt tiukasti kotipesällään.

– Se koettaa ennen kaikkea katsella ylöspäin, jos siellä olisi ohikulkevia, vapaita, nuoria ja kauniita sääksinaaraita menossa. Jos näin on, niin Ilpo koettaa houkutella niitä.

Koivu arvelee, että Ilpolla on noin 60-70 prosentin todennäköisyys löytää heti ensimmäisenä vuonna uusi puoliso. Hyvät mahdollisuudet puolison löytämiseen on loppukesästä, jolloin nuoria lintuja lentää ympäri Hämettä.

Keväällä puolison löytäminen ei ole mikään kirkossa kuulutettu juttu.

– Juhani Koivu

– Nyt keväällä puolison löytäminen ei ole mikään kirkossa kuulutettu juttu.

Hämeen ainoa sateliittisääksi Ilpo käy saalistamassa ennen kaikkea Janakkalan Haapajärvellä.

Ilpon Rengossa pesinyt puoliso Helena menehtyi viime vuonna Ukrainassa jäätyään kiinni kalanviljelylaitoksen verkkoon. Ilpon ja Helenan poikanen Birgit taas menehtyi tuntemattomasta syystä edellisvuonna Senegal-joen suiston talvehtimisalueella ensimmäisellä muuttomatkallaan.