Tokion yliopiston tutkijat ovat kehittäneet äärimmäisen ohuen, taipuisan ja suojaavan materiaalin, jonka voi asettaa ihon päälle. Samalla suojakalvo toimii oled-näyttönä. Tutkijat kutsuvat tätä sähköihoksi.

Sähköihoa voidaan käyttää muun muassa sydämen sykkeen mittaamiseen urheilussa ja muissa tarkoituksissa.

Istutettuja sähkölaitteita käytetään usein parantamaan tai ylläpitämään kehon toimintaa. Tällaisen puettavan elektroniikan tulee olla hyvin joustavaa ja ohutta, jotta se ei häiritse ihon liikkumista.

Aiemmin mikrometrien paksuiset elektroniset keinoihot eivät ole kestäneet käyttöä, koska ne ovat reagoineet ilman kanssa tai ainakin ihosta haihtuvan vesihöyryn kanssa. Uusi sähköiho kestää ilmakehää useita päiviä muutamien tuntien sijaan.

Professori Takao Someya ja tohtori Tomoyuki Yokota onnistuivat tiedotteen mukaan silti tekemään sähköihosta vain kaksi mikrometriä paksun. Keinoihon kalvot on valmistettu piioksynitriitistä ja paryleenistä.

Kalvojen välissä on indiumtinaoksidista tehtyjä elektrodeja, joista elektroniikka muodostuu. Tutkijat rakensivat prototyypin, joka mittasi koehenkilön sydämensykettä ja happipitoisuutta.