Kaupunkilaisten sosiaalisen median ryhmässä on tällä viikolla kommentoitu ahkerasti videota, johon oli kuvattu rottaperheen touhuja Jungsborgilla Torkinmäellä. Ympäristösihteeri Juhani Hannilan mukaan Kokkolassa ei kuitenkaan ole rottaongelmaa, vaan kysymys on todennäköisesti yksittäisestä poikueesta, sillä rotta lisääntyy näihin aikoihin.

 

 

Kokkolan kaupungin ympäristösihteeri Juhani Hannilan mukaan Kokkolan kaupungille tulee vuosittain muutamia ilmoituksia rotista. Määrä on vähentynyt sen jälkeen, kun Storkohmon kaatopaikalta lopetettiin biojätteen vastaanotto. Rottien hävitys on kiinteistönomistajan vastuulla.

– Sen voi tehdä itse tai pyytää apuun tuholaistentorjuntafirman. Tässäkin tapauksessa suosittelen, että kiinteistönomistaja laittaisi sinne joitakin loukkuja tai asianmukaisesti suojattuja myrkkysyöttejä. Asia kannattaa hoitaa pois päiväjärjestyksestä ennen kuin nuoret rotat ehtivät lisääntymään. Silloin niitä on huomattavasti enemmän. Nyt niistä on aika helppo päästä eroon, Hannila neuvoo.