Yhden moduulin avaruusasema Tiangong 1 (vasemmalla) ja Shenzhou 8 -alus (oikealla). Taiteilijan näkemys.

Näyttää siltä, ettei Kiina enää saa kunnolla yhteyttä Tiangong 1 -avaruusasemaan. Asiasta tihkuneet tiedot ovat melko vähäisiä, joten on mahdotonta sanoa, mitä asemalle on oikeasti tapahtunut.

Space Daily -uutissivuston mukaan Kiina on todennäköisesti menettänyt ainakin kykynsä ohjata avaruusasemaa. Lyhyellä tähtäimellä tämä ei ole ongelma, sillä asemalla ei ole tällä hetkellä taikonautteja ja se on jo kauan sitten ylittänyt alkuperäisen suunnitellun käyttöikänsä.

Pitkällä tähtäimellä ongelman aiheuttaa aseman putoaminen. Normaalisti käytöstä poistetut suuret kappaleet ohjataan tuhoutumaan valtameren yllä, jossa vaara henkilövahinkoihin on äärimmäisen pieni. Ilman ohjausta on kuitenkin mahdotonta tietää, minne Tiangong 1 tulee putoamaan. Tämä ei silti välttämättä aiheuta varsinaista vaaraa maanpinnalla, sillä asema saattaa tuhoutua käytännössä kokonaan ilmalennon aikana.

Kiinan ensimmäinen avaruusasema Tiangong 1 on 10,4 metriä pitkä ja paksuimmasta kohdastaan 3,4 metriä leveä. Asemalla voi elää ja työskennellä kolme taikonauttia kerrallaan. Avaruusasema laukaistiin Maata kiertävälle radalle 29. syyskuuta 2011.