Kuva

 

Kuva

 

Kuva

 

Helen käynnisti tänään Suomen suurimman aurinkovoimalan Helsingin Kivikossa.

 

Energiayhtiö Helen on tänään käynnistänyt Suomen suurimman aurinkovoimalan Helsingin Kivikossa, Kehä I:n ja Lahdenväylän tuntumassa.

Voimalassa on lähes 3000 aurinkopaneelia, jotka on asennettu kaupungin omistaman Kivikon hiihtohallin katolle. Helenin mukaan sen vuosituotanto vastaa noin 350 kerrostalokaksion vuosikulutusta.

– Paneelit vuokrataan nimikkopaneeleina. Oma paneeli maksaa 4,40 € kuukaudessa, ja paneelin tuotto hyvitetään asiakkaan sähkölaskussa. Ensimmäiseltä kuukaudelta, huhtikuulta, asiakas saa hyvityksen, mutta veloitusta ei peritä. Kivikon aurinkopaneeleista on jo vuokrattu lähes puolet, Helen kertoo tiedotteessaan.

 

Projektijohtaja Atte Kallio kertoo Uudelle Suomelle, että hyvitys tuotannosta maksetaan suoraan tunnittaisen pörssihinnan mukaan.

– Tällä hetkellä sähköenergia on edullista, joten hyvitys on keskimäärin 1 euro kuukaudessa. Kesällä luonnollisesti enemmän, talvella vähemmän, hän kertoo.

Helenillä on myös toinen aurinkovoimala Suvilahdessa. Yhteensä nämä kaksi yltävät teholtaan yli megawattiin, yhtiö kertoo.

– Jos Kivikon aurinkopaneelit myydään loppuun, rakennamme kolmannen voimalan samalla periaatteella, sanoo Kallio.