WWF:n teettämään kyselytutkimukseen vastanneista reilu kolmasosa kertoi osallistuneensa lauantaina 19. maaliskuuta vietettyyn ilmastotapahtuma Earth Houriin. Osuus vastaa noin 1,6 miljoonaa suomalaista.

Maantieteellisesti ahkerimmin Earth Houriin osallistuttiin Keski-Pohjanmaalla, jossa yli kaksi kolmasosaa vastaajista kertoi ottaneensa osaa maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan. Osallistuminen oli runsasta myös Satakunnassa, Etelä-Karjalassa ja Keski-Suomessa, joissa yli puolet ilmoitti osallistuneensa. Vähiten Earth Hourista innostuttiin Etelä-Savossa, Kainuussa ja Lapissa. Näissä maakunnissa vain viidennes yli 15-vuotiaista kertoi osallistuneensa tapahtumaan.

Vertailu viime vuonna tehtyyn vastaavaan tutkimukseen osoittaa, että Earth Hour on kasvanut entisestään. WWF:n Earth Hour näyttääkin vakiinnuttaneen paikkansa myös Suomessa yhtenä suurimmista vuosittain toistuvista tapahtumista.

Earth Houria vietettiin tänä vuonna maailmanlaajuisesti jo kymmenettä kertaa. Mukana oli yhteensä ennätykselliset 178 maata ja maantieteellistä aluetta sekä miljoonia yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä. Suomessa Earth Houria vietettiin teemalla Maailman suurin kynttiläillallinen. Teemalla haluttiin herättää keskustelua ruoan ilmastovaikutuksista ja innostaa niin yksityishenkilöitä kuin ravintoloita kattamaan pöytään ilmastoystävällistä ruokaa.