Onko taskussasi 70 000 euroa ylimääräistä rahaa? Sillä pääset 20 kilometrin korkeuteen ihailemaan maapalloa avaruudesta. Matkasta huolehtivat kaasupallo ja siihen kiinnitetty gondoli. Lippuja voi ostaa jo vuonna 2017.

 

 
World View Enterprises -yritys tarjoaa tavallisille ihmisille matkan ilmakehän ylärajalle.

Joko olet ehtinyt koluta maapallon jokaisen kolkan?

Miten olisi matka, jonka elämykset voittavat kaikki aiemmat kokemuksesi: vuonna 2017 jokainen, jolla on tukku ylimääräistä rahaa, pääsee kokeilemaan, miltä tuntuu leijua avaruuteen kaasupallon kyydissä.

Yhdysvaltalaisyritys World View Enterprises tarjoaa jo ensi vuonna kuusi tuntia kestäviä lentoja heliumtäytteisellä pallolla 20 kilometrin korkeuteen. Matkustajat ovat palloon kiinnitetyssä gongolissa.

 

some_text
 

Avaruuslennon jälkeen gondoli laskeutuu turvallisesti laskuvarjolla.
 

Kaasupallo vie kahdeksi tunniksi avaruuteen

Nousu tapahtuu puolessatoista tunnissa. Sitten matkustajilla on muutama tunti aikaa ihailla maisemia gondolin ikkunoista. Sen jälkeen lentäjä alkaa päästää heliumia pois pallosta, joka laskeutuu hiljalleen ilmakehän läpi.

Kaasupallo käy 20 kilometrin korkeudessa, jossa ulkolämpötila on –70 astetta. Gondolin sisässä turvavöihin kiinnitetyt matkustajat eivät kuitenkaan palele.

Loppumatkasta gondoli irtautuu kaasupallosta ja leijuu laskuvarjon varassa päätepisteeseen. Pallo korjataan talteen seuraavaa lentoa varten.
 

Kaasupallo ei kuljeta tyhjätaskuja

Avaruuteen pääseminen vaatii kuitenkin paksun lompakon, sillä reissu maksaa noin 70 000 euroa.

Avaruuslennon päivä ja ajankohta selviää, kun matkustaja on ostanut lennon. Kaasupallomatkan hinnan lisäksi avaruusturistien pitää maksaa kuljetus Yhdysvaltoihin Arizonaan, josta kaasupallo nousee avaruuteen.

Tulevaisuuden avaruuslentoja: kaasupallo, kierrätysraketti, rakettilentokone...

Avaruuteen pääsee pian muutenkin kuin vain kaasupallolla. Avaruuslennoista tulee entistä huomattavasti edullisempia, kun ihmiset ja varusteet viedään avaruuteen kierrätysrakettien ja kilometrien korkuisten laukaisutornien avustuksella.