Biohitin ensimmäisen tupakoinnin lopettamiseen tähtäävän tutkimuksen tieteellinen artikkeli on hyväksytty julkaistavaksi kansainvälisessä Anticancer Research -julkaisussa, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Tutkimus Acetium-imeskelytabletin avulla saatiin päätökseen marraskuussa 2015. Tutkimuksen mukaan imeskelytabletti on lupaava uusi menetelmä avuksi tupakoinnin lopettamisessa.

- Acetium-imeskelytabletti on turvallinen lupaava tuote tupakoinnin lopettamiseen, sillä se on kokonaan luonnonmukainen eikä sisällä nikotiinia. Tuotteella ei ole käyttörajoituksia tai suurinta sallittua annosta. Tarvittaessa tupakoitsija voi käyttää sitä tupakan rinnalla siihen asti kunnes tekee päätöksensä lopettaa tupakointi, Biohitin lääketieteellinen johtaja, professori Kari Syrjänen kuvailee yhtiön tiedotteessa.

Biohitin mukaan Acetium-imeskelytabletilla ei ole mitään tunnettuja sivuvaikutuksia.  Valmiste myös sitoo tehokkaasti tupakan savusta sylkeen liukenevaa karsinogeenista asetaldehydiä vaarattomaksi yhdisteeksi. Biohit aikoo käynnistää heti eettisen luvan saatuaan laajemman tutkimuksen, jolla pyritään varmentamaan aiemmin saadut lupaavat tulokset Acetium-imeskelytabletin tehosta tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä.