Pönttö nro 6

 

Lahden ammattikorkeakoulun puutekniikan opiskelijat suunnittelivat kymmenen design-linnunpönttöä. Ne valmistettiin haastepöntöiksi lähetettäväksi Lahdesta kymmeneen eri kaupunkiin. Pöntöistä järjestettiin myös nettiäänestys, jonka selkeä voittaja on moderni pallopönttö.

Pönttöjen paremmuudesta pystyi äänestämään parisen viikkoa. Ääniä tuli noin 1740, selväksi voittajaksi nousi Erik Männyn ja Petteri Salon suunnittelma pelkistetty pallopönttö eli pönttö numero 6. Se sai äänistä parikymmentä prosenttia eli noin 350 ääntä. - Idea oli yksinkertainen, mutta toteutus kaikkea muuta. Pöntön tekeminen oli varsin työlästä, on hienoa, että siitä on tykätty, voittajat fiilistelevät.

Toiseksi tuli Eveliina Vanhatalon, Juha Pynnösen ja Mika Kanervan suunnittelema pönttö numero 7 ja kolmanneksi Elina Rantamäen, Ville Jalavan, Marko Korhosen ja Roberd Multalan suunnittelema pönttö numero 4. Niiden kesken oli varsin tasaista,toiseksi tullut sai 250 ja kolmanneksi tullut 240 eli ne saivat 14 ja 13 prosenttia äänistä.

 

Pönttö nro 7
 
Pönttö nro 7
 
Pönttö nro 4
 
Pönttö nro 4