Jos haluat herättää vastakkaisen sukupuolen mielenkiinnon, näytä tunteet reilusti.

 

 

James Bond voisi oppia yhtä jos toistakin Daniel Craigiltä: Miehet (ja naiset), jotka näyttävät tunteensa avoimesti, vaikuttavat puoleensavetävimmiltä kuin Bondin tapaiset viilitpytyt.

 

Arvoituksellinen, viileä ja kova?

Jätä moinen käytös suosiolla James Bondille.

Jos haluat vaikuttaa mielenkiintoiselta, sinun kannattaa näyttää avoimesti tunteesi niin, että kaikki osaavat ne helposti tulkita. Näin todetaan saksalaisessa Tübingenin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa.
 

Selkeät tunteet tekevät sinusta haluttavan

Tutkimuksessa koehenkilöille näytettiin kuvia naisista, ja koehenkilöiden piti tämän jälkeen arvioida, miten viehättäviä naiset olivat.

Sitten koenhenkilöt näkivät samoista naisista tehtyjä videopätkiä, joissa naiset ilmaisivat pelkoa ja pettymystä. Koehenkilöiltä kysyttiin, mitä tunteita naiset esittivät, ja miten varmoja koehenkilöt olivat siitä, että he osuivat oikeaan tunteeseen.

Lopuksi koehenkilöitä kysyttiin vielä kerran, miten viehättäviksi he kokivat kuvissa ja videoilla esiintyneet naiset.

Tulos oli selvä: ”Mitä paremmin koehenkilöt uskoivat tietävänsä, mistä tunteesta oli kyse, sitä puoleensavetävämmäksi he arvioivat kuvan naisen”, saksalaistutkijat totevat.
 

Tunteet lyövät laudalta ulkonäön

Tutkimus osoitti myös, että koehenkilöt, joiden joukossa oli sekä naisia että miehiä, eivät välttämättä arvioineet kaikkein viehättävimmiksi niitä naisia, joilla oli kauneimmat piirteet.

Koehenkilöiden aivojen palkitsemiskeskuksen kuvannuksessa selvisi, että aivotoiminta oli vilkkainta silloin, kun koehenkilö koki, että naisen tunteiden ilmaisu osui yksiin sen käsityksen kanssa, joka koehenkilöllä oli naisen tunnetilasta. Tähän ei ulkonäkö vaikuttanut.

Tutkimus antaa siis viitteitä siitä, että kun ihmiset kokevat ”olevansa samalla aaltopituudella” ja voivat ymmärtää, mitä toinen ajattelee tai mitä hän tuntee, tämä niin kutsuttu psyykkinen vetovoima on tärkeämpää kuin ulkonäkö henkilön miellyttävyyttä arvioitaessa.

Ehkä James Bondin pitäisi muistaa tämä tutkimustulos seuraavan kerran, kun hän menee baariin.

Tunteet voivat auttaa sinua elämän suurissa päätöksissä

Tunteet voivat siis lisätä viehätysvoimaa, mutta ne voivat myös auttaa vaikeissa valintatilanteissa.