Nasan vanha kuuauto voi olla sinun. 50 vuotta vanhan ajoneuvon saa omakseen se, joka tarjoaa siitä eniten huutokaupassa.

 

 
 
Kuvassa kuuluisa raketti-insinööri Wernher von Braun ajaa nyt myynnissä olevalla kuuautolla.

 

 

Jos olet aina halunnut ostaa itsellesi kuuauton, niin tartu tilaisuuteen.

Kaupan oleva kuuauto on jo pitkään ollut eläkkeellä. Ruoste ja aika ovat jättäneet siihen jälkensä, eikä tämä kyseinen Browning Engineering -yrityksen Nasalle valmistama ajopeli koskaan ole edes käynyt Kuussa.

Sen piti kuitenkin päästä Kuuhun. Tai ainakin tämä metallikasa oli yksi tärkeä vaihe Apollo-lennoilla 1970-luvulla käytettyjen kuuautojen kehittämisessä.

Kuuauto oli liian hieno romutettavaksi

RR Auctions -huutokauppakamarilla on juuri nyt kuuauton varhainen konseptimalli myytävänä. Brown LSSM -kuuauto kehitettiin ja valmistettiin vuosina 1965–1966.

Se ei kuitenkaan koskaan päässyt tositoimiin, ja testien jälkeen se lähetettiin romutettavaksi. Romuttaja päätti kuitenkin pitää hylätyn ajoneuvon itse ja jätti sen romuttamatta.

Viime vuoden lokakuussa kuuauto löytyi, ja nyt se on myytävänä.

 

3355900_2.jpg
 

Aika on jättänyt jälkensä 50 vuotta vanhaan menopeliin.

Kuuauto käy kukkaron päälle

Ajopeli on valmistettu pääosin alumiinista, jotta se olisi mahdollisimman kevyt. Sen renkaat ovat ylisuuret suhteessa auton runkoon, sillä ne suunniteltiin Kuun olosuhteistiin.

50 vuotta vanha sähkömoottori on yhä paikoillaan, mutta se on ruostunut toimintakelvottomaksi.

Kuuauton aitoudesta ei ole epäilystäkään. Tutkijat ovat todenneet, että kyseessä on todellakin kuuauton varhainen malli. Siksi romukasa tuskin lähtee huutokaupasta pikkurahalla: RR Auctions odottaa sen hinnan nousevan 125 000 dollarin ja vajaan 825 000 dollarin välimaastoon.

Kuuauto huutokaupataan 21. huhtikuuta.