Vapaaehtoiskummi retkeilee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reiteillä ja tuvissa, opastaa vaeltajia roskattomaan retkeilyyn ja hyviin retkeilytapoihin.

Pallaksen ruskaa

 

Pallaksen ruskamaisemaa 12.9.2015.

 

Metsähallituksen Luontopalvelut etsii innokkaita ja sosiaalisia retkeilijöitä vapaaehtoiskummeiksi Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon.

Retkietiketin ja yleisen opastamisen lisäksi osa vapaaehtoistyöstä on jututtaa nuotiolla retkeilijöitä ja kuulostella vaeltajien mietteitä puistosta.

Vapaaehtoiskummius on kokeilu, jonka tavoitteena on kehittää vapaaehtoistyötä puistossa. Kummien toivotaan jatkavan vapaaehtoistyötä useamman vuoden ajan.

Viikoksi tai kahdeksi, yksin tai vaikka puolison kanssa

Vapaaehtoiskummeille tarjotaan viikon tai kahden jaksoja kesä-, elo- ja syyskuussa. Jaksot ovat 6.6.–17.6.2016, 20.6.–30.6.2016 sekä 22.8–2.9.2016.

Ehtona on, että kummi osaa kulkea itsenäisesti ja eksymättä Tunturi-Lapin Taipaleen merkityillä reiteillä, tuntee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ja omistaa ajokortin, jotta kulkeminen Lapin välimatkoilla onnistuu.

Kummiksi voi lähteä myös kaverin ja puolison kanssa.

Metsähallituksen luontopalvelut tarjoaa vapaaehtoiskummille perehdytyksen tehtävään sekä majoituksen tuvilla ja Pallasjärven toimipaikassa.

Kiinnostuneita pyydetään ottamaan sähköpostitse yhteyttä Metsähallituksen erikoissuunnittelija Ritva Saarensalmeen 30. huhtikuuta mennessä.