Kuva
 
 
Yleensä muovikassia hyödynnetään kaksi kertaa tai useammin ja tavallisesti muovikassin viimeisin käyttökohde on sekajätteen pakkaamisessa.

 

S-ryhmä kertoo, että kestokassien myynti kasvaa, vaikka niiden osuus kaikista kauppakasseista onkin yhä pieni. Samaan aikaan suomalaiset kuitenkin käyttävät koko Euroopan tasolla tarkasteltuna säästeliäästi muovikasseja.

– On arvioitu, että jokainen suomalainen käyttää noin 55 muovikassia vuodessa, kun keskimääräinen EU-kansalainen kuluttaa vuodessa 198 muovikassia, S-ryhmä kertoo.

– S-ryhmän myyntilaistoista selviää, että keskimäärin joka kolmas asiakas ostaa muovikassin. Yleensä muovikassia hyödynnetään kaksi kertaa tai useammin ja tavallisesti muovikassin viimeisin käyttökohde on sekajätteen pakkaamisessa, S-ryhmän Patarumpu-sivuilla kerrotaan.

 

Muovikassikäytäntöön vaikuttaa muovikassien maksullisuus. Suomessa muovikassit ovat olleet maksullisia useamman vuosikymmenen ajan. Näin ei kaikissa Euroopan maissa ole. Muualla Euroopassa on huomattu, että maksullisuus vähentää käyttöä selvästi.