Äiti on ladannut YouTubeen videon koskettavasta hetkestä.
Äiti on ladannut YouTubeen videon koskettavasta hetkestä.
 
Teknologian kehitys avaa uusia näkymiä tulevaisuuteen. 12-vuotiaalle Christopher Ward Juniorille ihan kirjaimellisestikin.

Christopher Ward Junior on ollut syntymästään asti käytännössä sokea. Hän näki tänä keväänä äitinsä Marquita Hackleyn ensimmäistä kertaa eSight -elektronisten lasien avulla. Asiasta uutisoi ABC News.

– Äiskä, siinähän sinä olet, totesi Christopher.

Liikuttunut Hackley purskahti onnenkyyneliin kuultuaan lauseen. Hän on myös ladannut tapahtumasta videon YouTubeen.

– Kun kuulin hänen sanovan, ”näin äitini, ja hän on aika kaunis”, se oli niin sydäntä lämmittävää. Ja kauneuden lisäksi, pelkästään se, että hän pystyi ylipäätään näkemään minut on minulle tärkeintä koko maailmassa, 32-vuotias onnellinen äiti kertoi ABC Newsille.

Christopher kärsii näköhermon hypoplasiasta. Se tarkoittaa sitä, että hän näkee asiat vain erittäin läheltä. Elektroniset lasit nauhoittavat videokuvaa, joka näytetään käyttäjän silmien edessä LED-näytöltä.

Poika näki äitinsä testatessaan laitetta ensimmäistä kertaa. Christopher sai myös katsoa lempiohjelmaansa Paavo Pesusientä. Hackley uskoo, että teknologia voi auttaa hänen poikaansa osallistumaan normaaliin opetukseen ja oppimaan perinteisen kirjoitustaidon. Hän on tähän asti käyttänyt pistekirjoitusta ja -näyttöä.

Perheellä ei kuitenkaan ollut varaa 15 000 dollarin laitteeseen, joten Hackley keräsi joukkorahoitussivun YouCaring.com-sivustolle. ABC Newsin jutun jälkeen summa on mennyt nopeasti täyteen ja tuhansilla yli. Loput rahat tullaan käyttämään pojan korkeakouluopintoihin.

– Haluan kiittää miljoonasti joka ikistä lahjoittajaa. Jokainen teistä on auttanut meitä maaliin. Kiitos vielä kerran ja Jumalan siunausta, Hackley kiitti joukkorahoitussivulla.