Nasan mönkijä kiemurtelee · T. rex tanssi soitimella· Laihdutuspilleri tuplaa hiiren iän · Kuvissa näkyy majesteettinen Saturnus · Kuivaa pyykki minuutissa

 

Nasan uusi mönkijä kiemurtelee kuin käärme

 

some_text
 

 

Tulevaisuudessa mönkijät eivät liiku pyörien päällä, vaan ne kiemurtelevat kuin käärme. Yhdysvaltojen avaruusjärjestö Nasa on patentoinut uudenlaisen mönkijän, joka etenee nesteen voimalla. Vempaimen sisässä on neljä kammiota, joiden välillä nestettä liikutellaan. Kiemurtelevan mönkijän etuna on se, että se ei jää edeltäjiensä tavoin jumiin esimerkiksi kivikkoon vaan voi jatkaa tutkimusmatkaansa.

 

T. rex tanssi soidintansseja

 

some_text
 

 

Vaikka T. rexillä oli julmat kynnet ja hampaat, sen rinnassa sykki lempeä sydän. Coloradon yliopiston tutkijaryhmä on analysoinyt noin 60 hiekkakiveen ikuistunutta raapimisjälkeä. Jäljet ovat merkkejä teropodien – lahko, johon myös T. rex kuuluu – pariutumistanssista noin 100 miljoonaa vuotta sitten. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun dinosaurusten pariutumisleikeistä saadaan todisteita. Ne näyttävät hurmanneen kumppaninsa lintujen tavoin soidintanssilla.

 

Laihdutuspilleri tuplaa hiiren iän

 

some_text
 

 

Hormonilla, joka edistää painonpudotusta, on myös toinen positiivinen vaikutus. Tuoreessa hiirikokeessa FGF21-hormonin on todettu pysäyttävän kateenkorvan surkastumista. Kateenkorva on paikka, jossa T-imusolut kypsyvät, joten sillä on suuri vaikutus immuunijärjestelmän toimintaan. Yleensä imusolujen määrä laskee iän mukana, mutta hiirillä FGF21-hormoni jarrutti näiden valkosolujen vähenemistä, ja sitä saaneet hiiret elivät kaksi kertaa niin pitkään kuin muut hiiret.

 

Uusi kuva paljastaa majesteetillisen Saturnuksen

 

some_text
 

 

Nasan uudessa kuvassa kaasujättiläinen Saturnus näkyy kaikessa loistossaan. Kuvan on ottanut Nasan Cassini-luotain 2,6 miljoonan kilometrin päästä planeetasta, ja sen tarkkuus on 16 kilometriä yhtä pikseliä kohden. Oikeassa alakulmassa näkyy Saturnuksen Tethys-kuu, jonka halkaisija on 1 062 kilometriä.

 

Kuivaa pyykkisi minuutissa

 

some_text
 

 

Pieni levy helpottaa matkailijoiden elämää. The Dry-Go -vempain painaa vain 400 grammaa ja kuivaa pikkupyykin minuutissa. Vaate asetetaan kahden levyn väliin, jotka kuivaavat sen lämmöllä ja puhalluksella. Kosteus tihkuu pois levyn pienistä rei´istä.