Hänen paras ystävänsä oli leopardi, kulkupelinsä strutsi ja 'isoveljensä' norsu nimeltä Abu. Tippi Degre herätti Rudyard Kiplingin 'Viidakkokirjan' sivut henkiin.

 

Rudyard Kiplingin ikimuistoisessa 'Viidakkokirjassa' pieni intialaispoika Mowgli varttuu viidakon villieläinten parissa. Hän saa parhaan ystävän karhusta, hengailee pantterin kanssa ja löytää turvaa susien keskuudesta.

Mowglin tosielämän versio on 'Viidakon prinsessa', ranskalainen Tippi Degre.

"Eläimet ovat minun ystäviäni"

Kahden menestyksekkään luontokuvaajan tytär varttui 1990-luvulla kymmenen ensimmäistä elinvuottaan Afrikan villieläinten keskuudessa.

Hänen paras ystävänsä oli leopardi nimeltä J&B, ja jos tyttö ei leikkinyt sen tai isoveljen paikan ottaneen Abu-norsun kanssa, hän ratsasteli strutsilla, peuhasi leijonanpentujen kanssa tai halaili härkäsammakoita.

 

Eläimistä muodostui pikkutytön ainoa kaveripiiri. Hän kuvailee tuota aikaa teoksessa ‘Tippi: My Book of Africa’:

"Minulla ei ole täällä kavereita. En koskaan tapaa täällä muita lapsia. Siksi eläimet ovat minun ystäviäni.”

Maailman suurin leikkikenttä

Tippi Degre syntyi Namibiassa mutta matkusteli vanhempiensa ammatin vuoksi jo nuorena pitkin Afrikkaa ja ystävystyi eläinten kanssa muun muassa Botswanassa, Zimbabwessa ja Etelä-Afrikassa.

"Hän oli villi ja vapaa”, sanoi hänen äitinsä The Daily Mail -lehden haastattelussa.

"Se oli kuin olisi omistanut maailman suurimman leikkikentän. Asuimme teltassa keskellä erämaata, ja Tippi heräsi joka aamu auringonpaisteeseen vanhempiensa vierestä. Hän oli hyvin onnekas.”

Savannilta suurkaupunkiin

Seikkailu päättyi, kun Tippi täytti kymmenen vuotta ja muutti vanhempiensa mukana takaisin näiden kotikaupunkiin Pariisiin.

Muutto savannilta ranskalaiseen suurkaupunkiin oli tosielämän Mowglille kova paikka.

“Hän ikävöi eläimiä aivan hirveästi. Ostimme hänelle pienen lemmikkilinnun. Se oli pitkään hänen ainoa ystävänsä”, muistelee äiti The Daily Mailin haastattelussa.

Tippi Degre on jättänyt viidakon taakseen ja elää nyt ihan tavallista 26-vuotiaan nuoren pariisilaisen elämää.

Muulle maailmalle hän on kuitenkin lopun elämäänsä tyttö, joka herätti Rudyard Kiplingin 'Viidakkokirjan' henkiin.