Lunchie-mobiilisovellus lanseerattiin 30.3.2016. Lunchie rakentaa siltoja ravintola- ja kotikeittiöiden välille sekä luo markkinapaikan uusille makuelämyksille ja -kokemuksille.

Sovelluksen välityksellä voi muun muassa ostaa ravintoloista laadukasta, ylijäänyttä lounasruokaa edullisina take away -annoksina ja samalla torjua ruokahävikkiä. Tämän lisäksi applikaatio tarjoaa myös muita uusia tapoja syödä hyvin. Lunchien kautta ravintolat voivat tarjota asiakkailleen reaaliajassa esimerkiksi ainutkertaisia yllätysmenuita, jotka ovat voimassa vain rajatun ajan.

Ajatus ravintoloiden ruokahävikkiä hyödyntävästä applikaatiosta syntyi alkuvuodesta 2015 kalliolaisessa kellarissa. Pitkään toisensa tunteneet ystävykset hioivat tuotetta pitkään, minkä ansiosta Lunchie lanseerataan viimeisteltynä. Se toimii alusta alkaen sekä iOS- että Android-puhelimissa.

Lunchiessa on jo mukana kymmeniä tasokkaita ravintoloita, kuten helsinkiläiset Pompier Albertinkatu ja Pompier ESPA sekä Trattoria Sogno. Helsingin lisäksi Lunchiessa on mukana ravintoloita myös Espoosta sekä Tampereelta ja verkosto laajenee koko ajan.

Lunchie ei keskity ainoastaan hävikkiruokaan vaan tarkoituksena on palvella lanseerauksesta lähtien monipuolisena makukokemusten markkinapaikkana. Lunchie istuu tämän hetken urbaaniin elämäntapaan. Se luo uudenlaista ruokakulttuuria, joka hyödyttää tasapuolisesti sekä kuluttajia että ravintoloita ja säästää samalla luonnonvaroja.

"Haluamme tarjota Lunchien kautta kuluttajille monipuolisia tapoja syödä hyvin ja tutustua kaupunkinsa ruokatarjontaan. Ravintoloitsijalle Lunchie puolestaan on paitsi keino päästä eroon ruokahävikistä myös tapa palvella nykyisiä ja tulevia asiakkaita uusin tavoin. Lunchie on reilu kaikkia kohtaan ja säästää yhteisiä resursseja. Tulevaisuudessa aiomme tarjota käyttäjille myös entistä personoidumpaa käyttökokemusta sekä laajempaa vuorovaikutusta ravintoloiden kanssa", sanoo Ville Virmala, yksi Lunchien perustajista.

Sandron ravintoloitsija Richard McCormick on innoissaan sovelluksesta. “Ekologisuus on Suomessa koko ajan tärkeämpää. Yhä useampi tekee valintansa sen mukaan, miten ne vaikuttavat ympäristöömme. Ihmiset esimerkiksi syövät vähemmän lihaa, pyöräilevät ja tuttavat vähemmän jätettä. On ilo olla mukana Lunchiessa ja vähentää ravintoloiden ruokahävikkiä."

Lunchien henki kiteytyy sanoissa Reilusti hyvää.

Lataa Lunchie AppStoresta tai PlayStoresta