Ulkoinen tukiranka antaa käyttäjälle muun muassa kaihea ja tinnitusta. Puvun tarkoituksena on kasvattaa ymmärrystä vanhusten kokemista haasteista.

Video: Genworth-vakuutusyhtiön puku, joka antaa käyttäjälle omakohtaisen kokemuksen vanhana olemisesta.

 

 

Puku on osa Genworth-vakuutusyhtiön kiertävää näyttelyä, jonka tarkoituksena on antaa ihmisille omakohtainen kokemus vanhenemisen prosessista.

Museokävijä sai Yhdysvalloissa kokeilla vanhuksena olemista jo 34-vuotiaana. Liberty Science Center -tiedemuseo tarjosi koekaniinille mahdollisuuden kokeilla pukua, jonka ulkoinen tukiranka tuottaa käyttäjälle muun muassa tinnitusta.

Puku painaa 18 kiloa, mikä tekee sen käytöstä raskasta. 34-vuotiaas Ugo Dumont muuttui puvussa 85-vuotiaaksi mieheksi, joka kärsi muun muassa kaihesta, korvien soimisesta ja nivelreumasta.

– Kuinka voi keskittyä veteen, haluan vain sänkyyn!, Dumont sanoi käydessään simuloidulla rantakävelyllä.

Vanhuuspukuun kuuluu myös korvakuulokkeet, jotka vaimentavat kuuloa, sekä näkökykyä haittaavat silmälasit. Puvun nivelet ovat ohjelmoitu simuloimaan reumatismia.

Puku on osa Genworth-vakuutusyhtiön kiertävää näyttelyä, jonka tarkoituksena on antaa ihmisille omakohtainen kokemus vanhenemisen prosessista. Yhtiö haluaa näin kasvattaa ymmärrystä vanhusten kokemista haasteista.