Albertassa roihuaa yhteensä viitisenkymmentä metsäpaloa.

 

 
Savuavaa metsää valtatien varrella lähellä Fort Mc Murrayn kaupunkia. Lehtikuva/AFP

 

Savuavaa metsää valtatien varrella lähellä Fort Mc Murrayn kaupunkia.

 

Länsi-Kanadan Albertassa riehuvan metsäpalon uskotaan leviävän voimakkaasti lähitunteina, kertoo BBC. Sen pinta-ala voi jopa kaksinkertaistua seuraavan vuorokauden aikana, viranomaiset arvioivat.

Tulipalon tieltä on evakuoitu kokonaan vajaan 100  000 asukkaan kaupunki Fort McMurray. Alueelle vielä jääneitä evakuoitiin illan ja yön aikana autosaattueessa liekkien keskeltä. Uutistoimisto AFP:n mukaan saattueissa oli ihmisiä, jotka olivat jo aiemmin evakuoitu kaupungista öljy-yhtiöiden asuntoloihin.

Saattueissa oli 50 autoa kussakin, ja ne ajoivat noin viittäkymppiä tuhoutuneen Fort McMurrayn läpi kohti etelää. Poliisi valvoi reittiä, etteivät ihmiset menisi tonkimaan hylättyjä kotejaan kesken pakomatkan. Helikopterit tarkkailivat liekkejä, jotka ovat aiemmin katkaisseet tien, jota pitkin kaupunkilaiset ovat päässeet pakoon.

"Se oli kamala kokemus. Pelkäsin kovasti, mutta koetin olla näyttämättä sitä, jotten pelästyttäisi tytärtäni", kertoi AFP:lle Margarita Carnicero, joka matkusti teini-ikäisen tyttärensä kanssa.

Albertassa roihuaa yhteensä viitisenkymmentä metsäpaloa. Tulipalojen ehkäisystä vastaava virkamies kertoi Edmonton Journalille, että vain vesisade voi pysäyttää Fort McMurrayn liepeillä riehuvan palon. Kaupunki on jo nyt kärsinyt vakavia vahinkoja, ja noin 2  000 kotia on tuhoutunut.