Itä-Suomen poliisilla oli perjantain ja lauantain välisenä yönä valmius lopettaa jopa kolme hirveä, jotka aiheuttivat vaaraa liikenteelle. Hirvet kuitenkin onnistuivat pääsemään metsän suojiin omin avuin. Poliisi sai ilmoituksen 2-3 hirven laumoista, jotka liikkuivat Kasurilan Shellin läheisyydessä sekä Pitkälahden ABC:n ja Matkuksen välisellä alueella.

Yleisjohtaja Tuomo Lepola Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kertoo, että eläintehtävät ovat jokakeväinen ilmiö. Tänä keväänä ihmiselle vaaraa aiheuttavia hirviä on Lepolan mukaan lopetettu Itä-Suomen alueella muutamia.

- Sellainen näppituntuma on, että ei vuoroa ilman eläintehtävää, Lepola kertoo.

Kuopion alueella ongelmana on etenkin vitostietä ylittävät hirvet. Hirviä tavataan eniten sekä Siilinjärven että Pitkälahden ABC:n eteläpuolella. Moottoritiellä oleva hirviaita estää kolareita, mutta toimii myös toiseen suuntaan: tielle päätynyt hirvi ei välttämättä löydä sieltä pois.

Toisinaan hirvet onnistuvat pujahtamaan ruutukaava-alueelle. Lepolan mukaan hirvien ajaminen pois kaupunkialueelta on haastavaa, sillä niiden liikkeet ovat arvaamattomia.

- Lopettaminen on viimeinen keino. Lopettamispäätös joudutaan tekemään, jos hirvi itse on loukkaantunut tai on riski, että se vaarantaa ihmisten henkiä ja terveyttä.

Lepola pyytää autoilijoita huomioimaan hirvistä varoittavat liikennemerkit.

- Kesäöinä olisi hyvä pitää mielessä, että vaikka tie on autoista tyhjä, siellä voi olla hirviä.

Hirvien lisäksi poliisin tietoon on tullut useita karhuhavaintoja ympäri Itä-Suomen aluetta. Viikko sitten Sulkavalla Etelä-Savossa autoilija törmäsi karhuun. Myös Jännevirran alueella on tehty Lepolan mukaan karhuhavainto viimeisen viikon sisään.