Uuden X-Men: Apocalypse -elokuvan supersankarit kasvattavat korvaavia jäseniä ja vaihtavat väriään. Niiden kyvyt vaikuttavat mielikuvituksen tuotteilta, vaikka luonnossa eläimillä on filmimaailmaakin ihmeellisempiä supervoimia.

 

 
Yhdeksäs X-Men-elokuva, "X-Men Apocalypse", on täynnä mutantteja, jotka yrittävät pysäyttää übermutantti Apocalypsen. Kannattaisiko elokuvasankareiden kutsua eläimet apuun?

Voi olla, että luonnon omat supersankarit – eläimet – eivät koskaan saa oscaria "Parhaasta animaatiosta" tai "Parhaista erikoistehosteista", mutta ne kykenevät silti vaikuttaviin esityksiin.

Katso vaikka, miten eläimet päihittävät taidoillaan X-Men-elokuvan supersankarit:

Jäämies – Pohjoisamerikkalainen metsäsammakko

 

superhelte-1.png

Jäämies kestää kylmyyttä ja luo jäätä.

 

Pohjoisamerikkalainen metsäsammakkopuolestaan selviää jopa siitä, että 85 prosenttia sen elimistössä olevasta vedestä jäätyy ja sen kaikki elintoiminnot lakkaavat. Kun sammakko sulaa kohmeestaan, se kykenee silti jatkamaan elämäänsä vahingoittumattomana.

Sammakon kyky johtuu siitä, että sen soluissa on jäänestoaineita, glukoosia, glyserolia ja ureaa, jotka alentavat veden jäätymispistettä.

 

Apocalypse – Aksolotli

 

superhelte-2.png

Uusien raajojen kasvattaminen ei ole X-Menin Apocalypsen erikoisoikeus. Aksolotli-salamanteri osaa esimerkiksi kasvattaa itselleen uuden jalan.

 

Haavaa ympäröivät solut alkavat nopeasti jakaantua uudeksi kudokseksi. Aksilotli voi kasvattaa itselleen uuden raajan jopa parissa viikossa.
 

Kyklooppi – Konnalisko

 

superhelte-3.png

Kyklooppi ampuu silmistään rubiinin­punaisia energiasäteitä, mutta myös konnalisko osaa sylkeä punaisia säteitä silmistään, sillä se suihkauttaa ahdistelijan päälle verisuihkun.

 

Konnalisko pumppaa verta silmänsä taakse, kunnes paine on niin kova, että silmästä roiskahtaa verta. Konnaliskon veri on niin pahanmakuista, että ahdistelijat pysyvät loitolla.
 

Havok – Pistoolirapu

 

superhelte-4.png

Havokilla on kyky imeä itseensä energiaa ja vapauttaa sitä voimakkaina paineaaltoina. Havok onkin tuhoisin Ryhmä X:n jäsenistä.

 

Pistoolirapu on kuitenkin vähintään yhtä vaarallinen. Rapu nimittäin tainnuttaa suuriakin kaloja paineaalloilla.

Kun pistooli­rapu napsauttaa saksensa kiinni 108 kilometrin tuntinopeudella, syntyy kupla, jossa veden paine on ympäristöä pienempi. Kuplan luhistuessa sen vesi kuumenee 5 000 asteeseen. Samalla syntyy paineaalto, joka lyö saaliin tainnoksiin.

Pistooliravun saksien napsahduksesta syntyy 210 desibelin ääni, joten rapu on nimensä veroinen.

Eläinmaailman supersankarit

Matkijamustekala on kuin X-Menin Mystikko, sillä se voi tehdä itsestään niin käärmeen kuin kivenkin. Wolverine taas voi katsella kateellisena, miten karvasammakko katkaisee jalkaluunsa ja tekee siitä kynnen.