HUS ja Helsingin yliopisto tutkimusyhteistyöhön lääkefirman kanssa
 
 

Yhteistyötä tehdään esimerkiksi syöpätautien ja neurologisten sairauksien tutkimuksessa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, Helsingin yliopisto ja kansainvälinen lääkeyhtiö Roche syventävät tutkimusyhteistyötään.

Solmittu sopimus on ensimmäinen, jonka osapuolina ovat HUS ja Helsingin yliopisto yhdessä kansainvälisen lääkeyhtiön kanssa.

Yhteistyöllä tavoitellaan tutkimuskäytänteiden kehittämistä, terveydenhuollon hoitotulosten parantamista ja uusien tutkimusmahdollisuuksien tarjoamista lääketieteen tutkijoille ja opiskelijoille.

Käytännössä työ tapahtuu Meilahdessa yliopiston ja sairaanhoitopiirin yhteisellä AMCH-kampuksella. Academic Medical Center Helsingissä yhteistyötä tekevät yliopiston lääketieteellinen tiedekunta, Suomen molekyylilääketieteen instituutti ja Helsingin seudun yliopistollinen keskussairaala.

Rochen kanssa yhteistyötä aiotaan tehdä useilla lääketieteen erikoisaloilla, esimerkiksi syöpätaudeissa ja neurologisissa sairauksissa. Opetuksen ja tutkimuksen lisäksi yhteistyön toivotaan tukevan Suomen talouskasvua.

"On paljon sellaista terveydenhuollon osaamista, jota voidaan kaupallistaa ja samalla auttaa yhä useampia potilaita. Voimme siis kääntää tutkimustietomme ja käytäntömme kohentamaan osaltaan myös kansantaloutta", Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Risto Renkonen sanoo tiedotteessa.