Seuraavat kesäolympialaiset järjestetään näillä näkymin Brasilian Rio de Janeirossa. Tämä ei kuitenkaan ole estänyt japanilaisia aloittamasta jo Tokion vuoden 2020 kesäolympialaisten suunnittelua.

Yksi olympialaisten kohokohdista saattaa olla keinotekoinen meteoriparvi, joka muodostaisi näyttävän valoilmiön.

Japanilainen kasvualan yritys Ale on kehittänyt satelliitin, jonka avulla tällainen valoilmiö voitaisiin luoda minne tahansa maapallolla, mihin aikaan tahansa.

Yrityksen tekniikka perustuu pienellä satelliitilla maapallon kiertoradalle toimitettaviin tarkoitusta varten suunniteltuihin pelletteihin. Tällaiset pelletit on sitten tarkoitus vapauttaa Maan ilmakehään, jolloin ne tuottavat siinä palaessaan kirkasta valoa, jonka maassa olevat katselijat taas voivat havaita.

Ale kykenee myös määrittelemään, minkä väristä valoa sen meteorit välittävät.

Yritys ei paljastanut miten se saa eri värit aikaiseksi, mutta AccuWeatherin meteorologi Brian Ladan mukaan se todennäköisesti käyttää samoja aineita, joiden tiedetään tuottavan eri värejä oikeidenkin meteoroidien palaessa ilmakehässä.

Luonnonilmiön jäljittely keinotekoisesti ei tule halvaksi, sillä jokaisen yksittäisen siihen kuuluvan meteorin kerrotaan kustantavan noin 7200 euroa.

Näin ollen kokonainen meteoriparvinäytös voisi kustantaa kestosta ja meteorien määrästä riippuen jopa miljoonia euroja.

Hinnan lisäksi ongelmia voi mahdollisesti synnyttää myös se, että Ale ei kykene kontrolloimaan säätä maapallolla ja pienikin pilvikerros voi estää keinotekoisen valoilmiön näkemisen.