Ammattikalastaja Jyri Langi sanoo, että hylkeen pyyntikiintiö Suomenlahdelle on liian pieni. Maa- ja metsätalousministeriö aikookin nostaa Suomenlahden hyljekiintiötä elokuun alussa alkavalle metsästyskaudelle.

 

Perinteistä hylkeenpyyntiä ollaan Perämerellä elvyttämässä.

 

Ammattikalastajat itäisellä Suomenlahdella ovat suivaantuneet hylkeiden aiheuttamiin ansionmenetyksiin.

Kotkalainen ammattikalastaja Jyri Langi kertoo, että tyypillisesti ulkosaaristossa elävä harmaahylje on tullut helppojen saaliiden perässä lähemmäs rannikkoa. Langin mukaan hylkeet verottavat kalastajien saaliita, mutta tuhoavat myös rysiä.

Kalastajien mielestä hylkeen pyyntikiintiö Suomenlahdelle on liian pieni. Uudenmaan ja Kymenlaakson vesillä voidaan pyytää metsästyskauden aikana runsaat 90 hyljettä.

Maa- ja metsätalousministeriö aikoo nostaa Suomenlahden pyyntikiintiötä elokuun alussa alkavalle metsästyskaudelle.

– Uusi kiintiöasetus on lähdössä lausunnoille, ja sen jälkeen tiedetään, mille tasolle kiintiö asettuu, ylitarkastaja Jussi Laanikari maa- ja metsätalousministeriöstä toteaa.

Laanikarin mukaan kiintiön nostoon on aihetta, koska Suomenlahdella on viime vuosina pyydetty lähes kaikki kiintiön hylkeet. Esimerkiksi Perämerellä kiintiöstä on pyydetty vain noin 20-30 prosenttia.

Perämerellä hylkeen pyyntikiintiö on ollut suurin, lähes 700 eläintä. Lounais-Suomessa kiintiö on lähes 300 eläintä.

Tällä hetkellä Suomenlahden pyyntikiintiössä on jäljellä vielä noin 30 eläintä. Kiintiökausi päättyy heinäkuun lopussa, ja uusi kausi alkaa elokuun alussa.

Pyyntikiintiöt päättää maa- ja metsätalousministeriö riistalaskentojen perusteella.