Kokonainen kaupuni on evakuoitu ja öljy-yhtiöt ovat sulken putkia.
 
Albertan maastopaloalueella on useita öljy-yhtiöitä, jotka ovat joutuneet keskeyttämään toimintojaan ja sulkemaan öljyputkia palon takia. LEHTIKUVA/AFP

 

Albertan maastopaloalueella on useita öljy-yhtiöitä, jotka ovat joutuneet keskeyttämään toimintojaan ja sulkemaan öljyputkia palon takia.

 

Kanadassa Albertan osavaltioon on julistettu hätätila valtavien maastopalojen takia, uutisoi BBC.

Viranomaiset pelkäävät, että tuli saattaa tuhota vuorokauden kuluessa koko Fort McMurrayn kaupungin. Kaikki kaupungin liki 100 000 asukasta ovat nyt paenneet palon tieltä.

Sunnuntaista asti raivonnut palo on tuhonnut jo ainakin 1 600 rakennusta alueella. Alueella on useita öljy-yhtiöitä, jotka ovat joutuneet keskeyttämään toimintojaan ja sulkemaan öljyputkia palon takia.

Palo on levinnyt jo yli 10 000 hehtaarin alueelle. Ponnistelut sen sammuttamiseksi eivät ole tuottaneet mainittavampaa tulosta. Albertassa on viime päivät ollut yli 30 astetta lämmintä ja rutikuivaa. Lisäksi kovat tuulet ovat levittäneet paloa entisestään.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on luvannut lähettää alueelle armeijan lentokoneita avustamaan sammutustöissä, mikäli tämä katsotaan tarpeelliseksi.