James Bond -elokuvissa on aina esitelty monenlaisia teknisiä vimpaimia. Jotkin niistä ovat olleet liian mielikuvituksellisia ollakseen totta, kun Bond on käyttänyt niitä ensimmäisen kerran, mutta nyt niistä on tullut arkipäivää.

 

 

James Bondin Aston Martin DB5 007 ja Kultasormi -elokuvasta (1964). DB5 herätti huomiota osaksi ajattoman kauneutensa vuoksi, osaksi siksi, että se oli ahdettu täyteen monenmoisia vimpaimia: siinä oli muun muassa öljyruisku, luodinkestävä suojakilpi, tutkanäyttö, ympäri pyörähtävä rekisterikilpi ja tietysti myös kuuluisa heittoistuin. Kultasormi tuhosi DB5:n, mutta Q sai korjattua sen kuntoon, ja se esiintyi vielä vuoden 1965 Pallosalama-filmissä ja vuoden 2012 Skyfallissa.

1. Viestintäväline ranteessa

Laitetyyppi: Älykello.
Elokuva: Erittäin salainen – For your eyes only (1981).

James Bond pystyi ottamaan kellollaan vastaan kirjoitettuja viestejä ja lisäksi käymään keskusteluja jo kauan ennen älykellojen keksimistä.

Vuonna 2013 tuore Omate-yritys toi myyntiin TrueSmart-kellon, jota pidetään ensimmäisenä nykyaikaisena älykellona.

 

digital-radio-watch_main.jpg
 

Bondin kellolla pystyi välittämään tekstejä ja puhumaan.

 

2. Auton navigointijärjestelmä

Laitetyyppi: GPS-navigaattori.
Elokuva: 007 ja Kultasormi – Goldfinger (1964).

Aston Martiniin sijoitetun jäljitysjärjestelmän ansiosta Bondin onnistui löytää Kultasormen päämajaan. Järjestelmän toimintaperiaate ei käynyt elokuvasta ilmi, mutta tiedot piirtyivät suorana autossa olevalle kartalle.

Ensimmäisen tavallisille kuluttajille tarkoitetun autonavigaattorin lanseerasi Magellan Corporation -yritys vuonna 1989.

 

gps.jpg
 

Bondin Aston Martinissa oli näyttö, joka näytti tien roiston luo.

 

3. Valo leikkaa kuin veitsi

Laitetyyppi: Laser.
Film: 007 ja Kultasormi – Goldfinger (1964).

Bond joutui Kultasormen vangiksi, ja hänet sidottiin kiinni pöytään ja aiottiin halkaista laserilla. Elokuva ilmestyi vain neljä vuotta sen jälkeen, kun ensimmäinen laser oli rakennettu Hughes Research Laboratoriesissa Yhdysvalloissa.

Nykyisin laseria käytetään muun muassa viivakoodinlukijoissa ja cd-soittimissa. Sony esitteli ensimmäisen cd-soittimen julkisuudessa vuonna 1982.

 

goldfinger-laser.jpg
 

Bond sidottiin pöytään ja hänet uhattiin halkaista laserilla.