Koko maassa saadaan alkavalla viikolla nauttia kesäisestä säästä useiden päivien ajan. Torstaina helteet kuitenkin väistyvät ja lakkiaispäiväksi luvassa on tyystin erilaista säätä.

 

Ensi viikonloppuna luvassa saattaa olla jopa ukkosia. Arkistokuva

 

Ensi viikonloppuna luvassa saattaa olla jopa ukkosia.

 

Maanantaista torstaihin koko maassa mitataan kesäisen lämpimiä lukemia. Elohopea nousee kaikkialla selvästi yli 20 asteen ja hellelukemiinkin päästään yleisesti. Yli 25 asteen lukemat ovat myös hyvin mahdollisia eri puolilla maata, mikäli pilvet eivät pääse auringon eteen. Sadekuurot uhkaavat alkuviikon aikana ainoastaan Pohjois-Suomea.

Forecan päivystävällä meteorologilla, Juha Föhrillä, on kuitenkin ikäviä uutisia kauniista lakkiaislauantaista haaveileville. Viikonlopun lähestyessä säätilaan tulee täyskäännös koko maassa. Lämpötilat putoavat noin kymmenellä asteella.

- Perjantain kuluessa Suomen ylitse luoteesta kaakkoon menee kuurosadealue, joka tuo mukanaan myös ukkosia. Samalla helteinen ilmamassa väistyy, joten torstai on viimeinen päivä, jolloin hyvin lämpimästä säästä päästään nauttimaan, Föhr kertoo.

 
 

Perjantai-iltana ukkosia on odotettavissa lähinnä Uudellamaalla ja Itä-Suomessa.

Viileä ilmamassa pysyttelee Suomen yllä myös lakkiaispäivänä eli lauantaina. Päivälämpötila jää koko maassa 10-15 asteen tienoille. Pohjoisessa on vähän viileämpää kuin Etelä- ja Keski-Suomessa, mutta yli 15 asteen lämpötiloja ei ole luvassa.

Lakkiaisiaan juhlistavian onkin syytä varautua viettämään suurta päiväänsä sisätiloissa.

- Lauantai näyttää olevan kuurosateinen päivä etenkin iltapäivän osalta. Ukkostyyppiset kuurosateet saattavat olla äkäisiäkin, mutta kuitenkin melko lyhytaikaisia. Mitään suuria sadekertymiä ei siis ole odotettavissa, Föhr sanoo.