Ensi viikon alun helteet laantuvat mitä lähemmäs lakkiaispäivää mennään.

 

Etelässä lakkiaispäiväksi luvataan poutaa, pohjoisessa ja maan keskiosassa voi tulla sateita.
 
Etelässä lakkiaispäiväksi luvataan poutaa, pohjoisessa ja maan keskiosassa voi tulla sateita.
 

Valmistujaisviikonloppuna on tämän hetkisten ennusteiden mukaan odotettavissa epävakaista säätä. Loppuviikolla alkava korkeapaine saa lämpötilat kipuamaan lähes hellelukemiin ensi viikon alussa.

Vielä perjantaina lounaassa ja etelässä voi tulla paikoitellen sateita, mutta viikonloppuna sää poutaantuu Lappia myöten.

Maanantaina ja tiistaina maan länsiosissa hätyytellään jopa hellelukemia. Tällä haavaa lämpötilaksi ennustetaan parhaimmillaan jopa +24 astetta.

Viikon puolessavälissä sateet kuitenkin palaavat Suomeen.

- Lapissa satelee tiistaista eteenpäin melkein joka toinen päivä. Loppuviikosta myös etelässä sataa, Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko kertoo.

Lakkiaisissa kuuroja

Erityisesti ensi viikon lauantain sää kiinnostaa monia perheitä lakkiaisten vuoksi.

- Juuri sille päivällä näyttää tällä hetkellä, että pohjoisessa ja maan keskiosissa sää viilenee ja voi tulla sadekuuroja. Lapissa on 8-12 astetta lämmintä ja maan keskiosissa 10-15 plusastetta, Alanko kuvailee.

Etelään sen sijaan luvataan poutaista ja lämmintä lakkiaispäivää. Lukemiksi ennustetaan +20 astetta.

Lakkiaisviikonlopun sunnuntaina sateet puolestaan näyttävät siirtyvän etelään, kun taas maan pohjoisosassa ja keskiosassa kirkastuu.

 
 
 

Alanko kuitenkin varoittaa vielä lyömästä lukkoon suunnitelmia sääennusteiden perusteella.

- Sateet ovat kuuroittaisia ja ne voivat vielä muuttua ajoitukseltaan. Sellainen ohimenevä kuurotilanne voi nopeasti muuttua päivää myöhemmäksi tai aikaisemmaksi, meteorologi selittää.

Lämmin kuun alku

Kesäkuun alussa kesälomansa aloittaville sääennusteet povaavat hyvää. Alangon mukaan kesäkuun alku näyttää olevan melko lämmin.

- Vielä kahden viikon päästä Helsingissä lämpötilan ennustetaan olevan +20 asteen yläpuolella. Myös Rovaniemelle povataan noin 15 asteen lämpöä ja Jyväskylään 15-20 plusastetta, Alanko kuvailee.

Toistaiseksi ennusteissa ei kuitenkaan näy vielä superhelteitä.

- Ei mitään huomattavaa, aika tyypillistä kesäsäätä on luvassa, Alanko kuvailee.