Taiteilijan näkemys asteroidin täydellisestä tuhoutumisesta toistuvien Auringon lähiohitusten seurauksena. Uudet arviot asteroidien rata- ja kokojakaumista osoittavat, että asteroidit tuhoutuvat täydellisesti muutamien kymmenien Auringon säteiden etäisyydellä Auringosta. Vielä on kuitenkin epäselvää, minkälainen mekanismi saa asteroidit hajoamaan. Tähän mennessä tutkijaryhmä on sulkenut pois vain kaikkein ilmeisimmät vaihtoehdot eli Auringon aiheuttamat vuorovesivoimat ja sublimoitumisen eli aineen olomuodon muutoksen suoraan kiinteästä aineesta kaasuksi. Yksi mahdollinen selitys on että kiviaineksen sisältämän veden ja muiden helposti haihtuvien aineiden lämpölaajeneminen saa sen pirstaloitumaan.

 

Ensimmäinen kaupallinen asteroidien kaivulento tapahtuu viiden vuoden kuluttua, arvioidaan Financial Timesin mukaan Luxemburgissa.

Luxembourgin valtio tekee yhteistyötä kahden yhdysvaltalaisen avaruuskaivosyhtiön kanssa veden ja mineraalien kaivamiseksi asteroideilta avaruudesta.

Yhteistyökumppanina on Deep Space Industries. Yhteistyöaluksen nimi on Prospector-X, joka voisi tutkia ja kaivaa asteroideja 2020-luvulla.

Neuvottelut ovat jo pitkällä myös Planetary Resources -yhtiön kanssa. Todennäköisesti kaivosyhtiö ei kehitä yhtä isoa avaruusalusta vaan suurta joukkoa pieniä, noin salkun kokoisia aluksia, joissa olisi kameroita ja spektrometrejä asteroidien analysoimiseksi.

Prospector-X rakennetaan Luxembourgissa. Se suojataan avaruuden säteilyltä ja varustetaan 3d-kuvaus- ja navigaatiojärjestelmällä, joka on kehitetty Luxembourgissa.

Pääministeri Etienne Schneider sanoo, että valtio panostaa hankkeeseen suuria summia, mutta hän ei paljasta tarkkaa lukua. Rahat tulevat kansalliselta investointipankilta ja valtion tutkimus- ja kehitysrahoista.

Luxembourg kehittää myös omaa ja kansainvälistä lainsäädäntöä, joka antaisi uudet pelisäännöt taivaankappaleiden hyödyntämiselle.  Kaivostoiminta ei ole laillista, ellei vuonna 1967 sovittua avaruussopimusta kumota.

Ensimmäinen aine, jota avaruudesta aletaan louhia hyötykäyttöön, on todennäköisesti jää. Sitä tarvitaan raaka-aineeksi maapallon ulkopuolista toimintaa varten. Vedestä saadaan astronauteille juomavettä ja ilmaa sekä raketille polttoainetta.

Myöhemmin asteroideilta voitaisiin louhia mineraaleja ja esimerkiksi platinaa, jota kannattaisi tuoda maanpinnalle asti.