Parhaat laturit selviävät urakasta jo neljännestunnissa.

 

 
 

Matkapuhelin on kätevä viestintäväline, mutta usein akun lataus loppuu kriittisellä hetkellä. Moderneita matkapuhelimia joutuu lisäksi lataamaan tuntikausia.

Meneillään olevilla Barcelonan mobiilimessuilla on kuultu lupauksia uusista latureista, jotka pakkaavat matkapuhelimen akun täyteen minuutissa. Kaikkialla maailmassa tutkijat ovat huomanneet, etteivät akkujen ominaisuudet pysy älypuhelimien kehityksen perässä.

Kiinalainen Oppon laturi selviää jo nyt älypuhelimen lataamisesta 15 minuutissa. Oppon laturi ei kuumene latauksen aikana. Laturi ei vielä ole markkinoilla.

Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa on kehitetty alumiini-ioneihin perustuva akku, joka voidaan ladata minuutissa. Litiumin korvaaminen alumiinilla ei ole akkutekniikassa mikään uusi ajatus, mutta aiemmin alumiinikokeilu on kaatunut siihen, että alumiiniakkuja ei voi ladata kovinkaan monta kertaa.

Huikein ajatus on rakentaa matkapuhelin, jonka runkokin toimisi akkuna. Jos idea saadaan käytäntöön, pienenisivät älypuhelimet huomattavasti.

– Akku vie paljon tilaa ja lisää laitteen painoa, kommentoi Kuninkaallisen teknisen korkeakoulun professori Göran Lindbergh.