Karhu jouduttiin lopettamaan onnettomuuspaikalle. Eläimestä vuoti maitoa, joka sai metsästäjät epäilemään, että karhulla on pienet pennut metsässä.

Vuosikas karhu istuu maassa. 

 

 

Jämsän seudun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Pasi Myyryn mukaan pennuista ei ole etsinnöistä huolimatta löydetty jälkeäkään. Jos karhulla oli kevättalvella syntyneet pennut, Myyry pitää niiden selviämistä yksin luonnossa mahdottomana.

– Kyllä valitettavasti niiden ennuste on huono, sillä niillä ei ole vielä hampaitakaan. Sen ikäinen nousee puuhun, eikä kovin hevillä tule alas.

Puuhun kiipeäminen hankaloittaa myös niiden etsintää. Myyryn mukaan pentujen olemassaolosta ei kerro mikään muu kuin naaraskarhusta vuotanut maito.

– Meillä on jatkuva tarkkailu alueella, mutta mitään ei ole löytynyt. Koirat eivät osaa etsiä pentuja, jos jälkiä ei löydy. Jos ne löytyvät, se on kyllä ihan sattumaa, vaikka ne eivät olisi edes kaukana.

Karhu törmäsi junaan Jämsässä Ylä-Partalassa torstain vastaisena yönä.

Myyryn mukaan aluksi ilmoitus tuli hirvikolarista, joka vasta tunnin kuluttua tarkentui kolariksi karhun kanssa.

Suurriistavirka-apuhenkilöt menivät paikalle ja lopettivat pahoin loukkaantuneen, radan vieressä maanneen karhun.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Jämsän Seutu.

Karhun ja junan törmäykset ovat melko harvinaisia. Vielä poikkeuksellisempaa on, että vuorokauden sisällä karhu jäi junan alle myös Pieksämäellä.