Kulttuurissamme karsastetaan ihmisiä, jotka myöhästelevät. Asennetta kannattaa ehkä muuttaa, sillä matti-ja-maija-myöhäisillä on paljon muita avuja.

 

 
Myöhästelijät ovat useimmiten B-ihmisiä – ja se taas on hyvä asia.

”Anteeksi, että tulen myöhässä.”

Suurin osa meistä on käyttänyt tätä lausetta joskus, mutta joillakuilla myöhästely tuntuu olevan kroonista – muiden ihmisten suureksi harmiksi.

Myöhästelijän ei kuitenkaan kannata olla kovin pahoillaan. Alituinen myöhästely on vain merkki siitä, että persoonallisuutesi rakentuu tavalla, josta on sinulle paljon etua.
 

Myöhästelijät ovat optimisteja

Tyypillinen krooninen myöhästelijä on B-ihminen.

Tutkimuksissa on todettu, että A- ja B-ihmisillä on erilainen aikakäsitys.

A-ihmisille minuutti on yhtä kuin 58 sekuntia, B-ihmisille minuutti taas on 77 sekuntia.

Myöhästelijät ovat siis muita optimistisempia, ja he uskovat ehtivänsä paljon enemmän kuin he oikeasti ehtivät. He siis uskovat, että aikaa enemmän kuin sitä itse asiassa on.

Optimismin lisäksi myöhästelijät ovat vuonna 2003 julkaistun tutkimuksen mukaan taitavia suorittamaan monta asiaa kerralla.
 

Plussien luettelo on pitkä

B-ihmisillä on myös monia muita avuja:

 

  • He ovat parempia sopeutumaan uusiin ympäristöihin.
  • He ovat terveempiä.
  • He osaavat nauttia hetkestä.
  • He ovat luovempia.
  • He ajattelevat pitkäjänteisemmin.
  • He nauttivat yleisesti ottaen elämästä enemmän kuin A-ihmiset.

Rento suhtautuminen aikaan voi tosin tuoda mukanaan myös harmeja, esimerkiksi sen, että ystävät kyllästyvät odottamaan. Myöhästelystä voi kuitenkin päästä eroon.

Jos et enää halua olla aina myöhässä, voit harjoitella uutta toimintamallia. Ennen kaikkea sinun pitää oppia jakamaan tehtäväsi pienempiin osiin. Se auttaa sinua käsittämään ajan realistisemmin, ja opit käyttämään aikasi tehokkaammin.