Oravanpoikasille kaivataan pipoja turvapaikaksi ja tuomaan lämpöä. Susirajan eläinkotiyhdistyksessä on tällä hetkelläkin hoidettavana oravanpoikasia. Nyt yhdistys on käynnistänyt pipokeräyksen oraville.

 

Susirajan eläinkotiyhdistys kerää pipoja oravanpoikasten suojaksi.

 

Luonnonvaraisten eläinten hoitokodeissa kaivataan kipeästi villamyssyjä ja -sukkia. Esimerkiksi orvoksi jääneet pienet oravanpoikaset tarvitsevat pipon tuomaa suojaa ja lämpöä.

Susirajan eläinkotiyhdistys järjestää suuren pipo- ja villasukkakeräyksen orvoksi jääneille tai loukkaantuneille luonnonvaraisille eläimille. Mukaan pääsee myös ilman neulomistaitoja, sillä oravanpoikasille kelpaa myös vanha, käyttämättömäksi jäänyt pipo tai sukka.

Piposta suojaa ja lämpöä

Luonnossa eläimet elävät parhaillaan poikasaikaa eikä kaikki aina mene niin kuin pitäisi, vaan eläin tarvitsee selvitäkseen ihmisen apua. Susirajan eläinkotiyhdistyksessä on tällä hetkellä hoidettavana esimerkiksi oravanpoikasia.

– Eläimet ovat pääsääntöisesti huonossa kunnossa saapuessaan meille, sillä eihän sellaista eläintä, jolla ei ole selkeää hoidon tarvetta, tule edes poimia talteen, Hanne Ihanus eläinkotiyhdistyksestä toteaa.

Pipot toimivat oravanpoikasille turvapaikkana ja auttavat eläimen ruumiinlämmön säilyttämisessä. Yhdistys kaipaa myös jatkuvasti emonmaidonkorviketta.

– Tämä on yhdistyksen ainoa pipokeräys, joten toiveena on saada runsaasti pipoja jemmaan, Hanne Ihanus kertoo.

Kysy neuvoa ennen kuin otat eläimen talteen

Pipokeräykseen voi osallistua Joensuussa, Outokummussa, Ilomantsissa ja Kiteellä.

Susirajan eläinkotiyhdistys antaa myös neuvoa avuttomassa tilassa olevan eläimen auttamiseksi. Yhdistyksestä muistutetaan ottamaan yhteyttä ja kysymään neuvoa ennen kuin eläin otetaan talteen.

– Yhdistyksellä on luonnonvaraisten eläinten osalta neuvontaa, ja aina voi ja kannattaa kysyä, jos jokin asia mietityttää, Hanne Ihanus sanoo.