Admares toimitti alle vuodessa Dubain tunnetuimman hotellin edustalle tekosaaren.

 

Ensimmäiset askeleet projektissa otettiin viime vuoden kesäkuussa. Admaresin toimitusjohtaja Mikael Hedberg sanoo, että rakennusaikaan meni yhteensä yhdeksän kuukautta ja kuljetuksiin sekä saaren nostoon kaksi kuukautta.

Nyt saari - tai jättiterassi - on saatu toimitettua Burj Al Arab Jumeirahin eteen.

"Siitä, kun alettiin terästä leikata Raumalla, 11 kuukautta sen jälkeen saari on pilareilla alueen tunnetuimman rakennuksen edessä."

Admares toimitti saaresta luontoystävällisemmän kuin tilaaja alunperin oli suunnittelut. Nyt saari on rakennettu veden päälle eikä vesistölle koidu siitä muuta haittaa kuin varjoalue.

"Toinen vaihtoehto oli maatäyttö eli vähintään kolme hehtaaria olisi mennyt meren pohjaan ja vain hehtaari ollut maan päällä. Se ei olisi ollut luontoystävällistä. Meidän ratkaisumme oli luontoystävällinen, kun emme ottaneet merestä mitään."

Projekti on huomioitu laajalti Dubaissa ja maailmalla. Siitä on mainittu Hedbergin mukaan jo 50 lehdessä ympäri maailmaa.

Hedberg sanoo, että kiinnostusta on osoitettu myös jatkoa kohti. 

 

"Kyllä siellä juoksi jos jotakin isoa yritysjohtajaa ja muiden valtioiden ihmisiä. Tämä on herättänyt paljon huomiota. Siellä on paljon rantaviivaa eikä rakentaminen aina ihan helppoa. Tämä ratkaisu, että rakennetaan jossain muualla ja sitten toimitetaan, avaa ihan uusia mahdollisuuksia."

"Neuvotteluja on jo seuraavista projekteista. Ei sitä Suomessa ole oikein ymmärretty, mikä tämä projekti on. Yhdeksässä kuukaudessa rakensimme koko tuotteen. Luovutustilaisuuden aikana tuli kyselyjä. Pitää nyt sitten jatkokeskustelut hoitaa uusien asiakkaiden kanssa."

 

2016054669263.jpg