Verkkomuseon idea on, että valokuvat, esinekuvat, videot ja historialliset tarinat ovat helposti nähtävillä netissä.

 

Verkkomuseo keskittyy viiteen kotimaiseen rotuumme: suomenpystykorvaan, kuvassa esiintyvään karjalankarhukoiraan, suomenajokoiraan, suomenlapinkoiraan ja lapinporokoiraan.

 

Verkkomuseo keskittyy viiteen kotimaiseen rotuumme: suomenpystykorvaan, kuvassa esiintyvään karjalankarhukoiraan, suomenajokoiraan, suomenlapinkoiraan ja lapinporokoiraan.

 

Suomen Kennelliitto toteuttaa verkkomuseon, joka kerää, tallettaa ja tuo esille suomalaisen koiraharrastamisen historiaa. Tällä tavoin Koiramuseo haluaa tuoda arvokkaat sisällöt kaikkien saataville niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Tarkoituksena on keskittyä viiden kotimaisen rotumme historiatiedon ja esineistön keräämiseen. Koiramuseo tulee julkaisemaan esimerkiksi vanhoja valokuvia ja esinekuvia netissä.

Museon kokoelmien pohjana toimivat Suomen Kennelliiton lahjoituksina ja hankintoina kerätyt kokoelmat, jotka käsittelevät koiranpidon ja koiraharrastamisen historiaa Suomessa.

Museotyötä tehty pitkään

Ensimmäinen verkkonäyttely käsittelee kansalliskoiraamme suomenpystykorvaa. Museo tulee esittelemään verkkomuseossa myös Kennelliiton laajaa kirjastokokoelmaa, johon kuuluu sekä kotimaisia että ulkomaisia kirjaharvinaisuuksia.

Museota valmistelevaa työtä on tehty Kennelliitossa pitkään. Ensimmäinen askel kokoelmien esiin tuomiseksi on verkkomuseon avaaminen. Museotyöhön on kuulunut eri tahojen konsultoinnit, asianmukaisten säilytysratkaisujen järjestäminen, kirjojen ja taideteosten konservointityöt sekä kirjojen ja kuvien digitointi.

Museotyössä ovat olleet mukana Suomen Metsästysmuseo, Ruotsin kennelliiton museosta vastaava Svenska Kynologiska Akademin ja Suomen Hevosurheilumuseo.