Hämeenlinnan hallinto-oikeus jätti tutkimatta Riistakeskuksen myöntämästä poikkeusluvasta tehdyn valituksen.

 

Siirtoistutukset on todettu ainoaksi toimivaksi tavaksi elvyttää taantuneita kanalintukantoja.

 

Siirtoistutukset on todettu ainoaksi toimivaksi tavaksi elvyttää taantuneita kanalintukantoja.

 

Metsojen siirtoistutushankkeen tuloksena kaksi naarasmetsoa, eli koppeloa on muuttanut Puolaan, kertoo Finnhunting Oy:n Toni Hirvonen. Puolalaisten tavoitteena on elvyttää maan metsokantaa.

Koppelot siirrettiin rengastettuina ja eläinlääkärin tarkastamina siirtotarhoihin Puolaan odottamaan varsinaista vapautusta.

"Linnut nimettiin Pirkoksi ja Liisaksi, ne ovat kotiutuneet hyvin Puolan Ruszów:in metsiin. Varsinainen siirto eteni suunnitellusti ja tulokset näyttävät hyviltä. Nyt tarkoituksena on varmistaa metsojen kotoutuminen."

Koppelot pyydystettiin Keski-Suomesta Multialta. Siirtoistutushankkeesta nousi talvella kohu, kun tieto Suomen Riistakeskuksen myöntämästä poikkeusluvasta 40 metson elävänä pyytämiseen tuli julkisuuteen.

Poikkeusluvasta valitettiin, mutta Hämeenlinnan hallinto-oikeus jätti valituksen tutkimatta, koska valittajilla ei ollut valitusoikeutta. Luvasta valitti kolme yksityishenkilöä ja kaksi koiraharrastusta edistävää yhdistystä.

Valitusoikeutta ei oikeuden mukaan syntynyt, koska päätös ei kohdistu valittajiin tai vaikuta heidän oikeuksiinsa tai etuihinsa.