Kanadalaisinsinöörit ovat tehneet prototyypin älypuhelimesta, joka näyttää tietä uuden sukupolven puhelimille.

 

Näyttö ei mene rikki, se ei pullota hassusti taskussa, ja lisäksi se näyttää 3D-kuvaa – eikä käyttäjä tarvitse 3D-laseja.

Kanadalaisinsinöörit ovat kehittäneet taipuisan älypuhelimen, jonka näyttö tuottaa hologrammimaista kolmiulotteista kuvaa. Holoflex-puhelin on kehittäjien mukaan ensimmäinen laatuaan.
 

3D syntyy kalansilmillä

Älypuhelin on valmistettu taipuisasta muovista, ja siinä on paperinohut OLED-näyttö. Puhelinta voi siis huoletta taivutella toisin kuin nykyisiä älypuhelimia, jotka eivät moista käsittelyä kestä.

 

smartphone animated GIF

 

Puhelimen kosketusnäytössä on 1 920 x 1 080 pikselin Full HD -resoluutio. Lisäksi näytön pinnalla on ohut kalvo, jossa on 16 000 kalansilmälinssiä.

Pienet linssit saavat kuvat ikään kuin hyppäämään esiin näytöltä ja muuttavat näkymää katselukulman mukaan.
 

Puhelinta ohjataan taivuttamalla

Holoflexin 3D-näytöllä on kuitenkin hintansa. Kalansilmälinssit nimittäin pienentävät resoluutiota, joten täysteräväpiirtokokemuksen sijaan käyttäjän pitää käytännössä tyytyä 160 x 104 pikseliin.

Rakeisuudestaan huolimatta kuvat ovat selkeitä. Ja sitä mukaa kuin 3D-kuvatekniikka kehittyy, myös hologramminäyttö tarkentuu.

 

None animated GIF

 

Uutta Holoflex-puhelinta voidaan ohjata puhelinta taivuttelemalla. Esimerkkinä on Angry Birds -peli, jossa ritsa viritetään puhelinta taivuttamalla ja lintu lähtee lentoon, kun puhelin oikaistaan.